Naš je fotoreporter Manuel Angelini nedavno na tržnici ugledao posve neobičan batat - u obliku patke. Glava s kljunom, tijelo, rep... sve je na svom mjestu. Jedino što nema perja.
Neobičan je plod, uz svoje uobičajeno povrće, na markatu prodavala dugogodišnja prodavačica Borika Petrović.
Batat je inače sve popularniji na našoj tržnici, a budući da je zdraviji od krumpira (jer ne diže šećer u krvi), mnogi ga koriste za pečenje, od njega pripremaju pire i njoke, ali i kao dodatak ukusnim juhama. Vjerovali ili od njega se može napraviti i super ukusna krema za princes krofne. Želite li znati kako u nastavku vam donosimo recept.
Sastojci:
- 200 g pirea od batata
- 500 ml mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 100 g šećera
- 25 g gustina
- 1 žličica ruma
- 200 ml slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
- Batat ogulite, nasjeckajte na sitno pa ga skuhajte u loncu. Skuhani batat usitnite u pire
- U većem loncu promiješajte pire od batata, mlijeko, puding, šećer, gussnel i rum. Kuhajte dok se ne zgusne, 5-10 minuta
- Skuhanu kremu prekrijte prijanjajućom i ostavite ju da se ohladi
- Ohlađenu onda dobro izmiksajte da postane glatka
- Posebno izmiksajte šlag pa ga ručno umiješajte u kremu
- Napunite princes krofne, ali kremu možete koristiti i za druge slastice