Od 1. do 18. prosinca
DRAGA NAM JE ZIMA, DOK KAPUZA IMA
U ovu gastronomsku manifestaciju uključeno je sedam agroturizma iz središnje Istre * Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus
U ovu gastronomsku manifestaciju uključeno je sedam agroturizma iz središnje Istre * Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus
Danas je u restoranu/pizzeriji Tinjanski vijulin u Tinjanu, najavljen početak nove gastronomske manifestacije Draga nam je zima dok kapuza ima! Navedenom predstavljanju prisustvovali su direktorica Turističke zajednice središnje Istre – Sanja Kantaruti, tajnica Udruženja obrtnika Pazin – Alison Merlić, vlasnik obrta Ciburiproduct – Dean Matić te vlasnik restorana i pizzerije Tinjanski vijulin – Marko Bačić.
Manifestacija Draga nam je zima dok kapuza ima! odvijat će se od 1. do 18. prosinca 2022., u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi menije koji će sadržavati tradicionalne istarske namirnice, a sve s ciljem jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone.
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati kiseli kupus, a menu će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnim cijenama od 130,00 do 150,00 kn. U manifestaciju je uključeno sedam ugostiteljskih objekata, koji nude raličite "kapu"z menije od jote do varijanta s kobasicama, ombolom, svinjskim meson, špaletom.
Organizatori su TZ središnje Istre Udruženje obrtnika Pazin uz pokroviteljstvo obrta Ciburiproduct iz Pazina (koji je svakome sudioniku navedene manifestacije donirao 20 kilograma svježeg i 20 kilograma kiselog kupusa) te uz sufinanciranje Turističke zajednice Istarske županije.
Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na poveznici.