Već i originalan poziv Darka Pekice na jučerašnje otvorenje pivnice Kampanjola točno u podne u središtu Savičente puno je rekao o duhu koji će vladati tim, kako smo se uvjerili na licu mjesta, toplim kutkom za druženje, a uskoro i, kako nam kaže domaćin Dare, i kulturnim događajima, od književnih i filmskih do likovnih i glazbenih.
Gazda Dare ili Peko... Darko Pekica
Jasno usmjereni na ekološke i lokalne proizode, time i, kako kaže Pekica, borbu protiv krupnog kapitala, njegov poziv glasio je ovako:
"Karisimo publiko, na viliju Sv. Mikule /5.12./ jušto u podne dopiremo Bireriju Kampanjola.
Ku ne znate kadije, to je poli Ferlina, poli pošte, poli Slimnjaka, poli pizzerie Palace, poli Orko puba, poli Kaštela, poli Điđija. Poli Baca".
"Dopiremo jenu malo guštožu oštariju ka di morete na špini popiti sve Kampanjole, štabelo kafe z Žminja /Monte/, a namisto Coca Cole fjumansku Monadu.
Tu ćete moći kupiti sve Kampanjoline prodote, pakete, biru z mora, maje, Ceranski 0.7. A moći ćete anke hititi oko na kakov libar. Pasajte, delamo od 08:00 do 16:00, petkom i subotom do 22:00. Kako bi reka Zvane Lakodelac, budite pravi ku maj morete."
Osim što je marljiv i uspješan stočar i poljoprivrednik, Darko Pekica je, kako je svojedobno napisao Kruno Lokotar, važan zupčanik u multiumjetničkom pogonu Šikuti Machine, autor zbirke odličnih crtica "Savičenta in the morning".
- Gledamo da je ili eko ili lokalno. Kafe nan je z Žminja, naše bira, vino Agroprodukt iii Lunika, ekološkog proizvođača iz Brajkovića. Ča manje škovac da delamo, to nan je nika nit vodilja. Naš problem kod Kampanjole je da je jako teško upasti u lokale s točenom birom jer su ugovori vezani za velike korporacije, umisto da se gleda da se roba koja se tu proizvede, ti i troši, u krugu od 20 do 50 kilometara. Ako imaš proizvod, zašto se ne bi tu konzumirao, zašto ga moraš slati ne znan kamo da biš opsta, kaže Pekica, dodavši da im Kampanjola dodro prisutna u Zagrebu, Rijeci i dolje po otocima.