Kultura

POTVRDILI ORGANIZATORI TURNEJE

ROCK POSLASTICA: The Cult u srpnju stiže u Opatiju u sklopu turneje "8424"

Na dugačkoj seriji koncerata grupa će izvesti sve najveće hitove sa 11 studijskih albuma, kao što su „She Sells Sanctuary“, „Rain“, „Fire Woman“, „Lil' Devil“ i mnoge druge


 
1 min
HINA
Foto Wikipedia, kitmasterbloke, 2018 The Cult

Na dugačkoj seriji koncerata grupa će izvesti sve najveće hitove sa 11 studijskih albuma, kao što su „She Sells Sanctuary“, „Rain“, „Fire Woman“, „Lil' Devil“ i mnoge druge

Britanski hard rock velikani The Cult najavili su "Turneju 8424" kojom obilježavaju 40 godina rada, s nastupima diljem Ujedinjenog Kraljevstva i Europe, a na Ljetnu pozornicu u Opatiji stižu u četvrtak, 25. srpnja, objavio je organizator koncerta agencija LAA.

Na dugačkoj seriji koncerata grupa će izvesti sve najveće hitove sa 11 studijskih albuma, kao što su „She Sells Sanctuary“, „Rain“, „Fire Woman“, „Lil' Devil“ i mnoge druge.

The Cult je osnovan 1984. godine u Engleskoj. U karijeri dugoj četiri desetljeća prodao je milijune albuma i uhvatio brojne međunarodne i američke zlatne i platinaste ploče. Ian Astbury (vokal) i Billy Duffy (gitara) objavili su 11 studijskih albuma tijekom karijere Culta.

The Cult imaju istaknuto mjesto u glazbenoj povijesti zbog pionirskog korištenja post-punka, hard rocka i eksperimentalizma, pomicanja granica i utjecaja na brojne bendove diljem različitih žanrova. Svojom glazbenom vještinom, nepokolebljivim stavom i zavodljivom pojavnošću na pozornici stvorili su prepoznatljiv identitet dok su istraživali nova područja za bendove. 

Od formirajućih i utjecajnih godina Billyja Duffya u manchesterskom podzemlju, do revolucionarnog „Gathering of the Tribes“ Iana Astburyja, taj dvojac je ostavio neizbrisiv trag na suvremenu glazbu, oblikujući njezinu putanju na razne načine.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.