Kultura

Tjedni program INK u znaku glazbe

Sutra, na Svjetski dan klavira koncert cijenjenog jazz pijanista Zvjezdana Ružića

U četvrtak, 30. ožujka s početkom u  20 sati, INK ugošćuje koncert iz ciklusa “ZAJC U INK”. Nastupa Riječki simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Stjepana Vugera te solist Andrey Gugnin na klaviru


 
2 min
Borka Petrović
Zvjezdan Ružić

U četvrtak, 30. ožujka s početkom u  20 sati, INK ugošćuje koncert iz ciklusa “ZAJC U INK”. Nastupa Riječki simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Stjepana Vugera te solist Andrey Gugnin na klaviru

Ovog tjedna Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula za svoje posjetitelje pripema zanimljiv program u znaku glazbe.

Tako će se u utorak, 29. ožujka s početkom u  20 sati u kazalištu održati koncert Zvjezdana Ružića.

Simbolično, na Svjetski dan klavira, INK donosi koncert cijenjenog jazz pijanista Zvjezdana Ružića. Ovaj nepopravljivi romantik nastavlja svoje glazbeno putovanje u našem kazalištu, gdje je pred dvije godine predstavljao svoj prvi album projekta Pianotron, Delightful F i oduševio pulsku publiku.

Zvjezdan u svoje skladbe vješto, iskreno i autentično upisuje crtice iz svog života, zbog čega se ona s nevjerojatnom lakoćom povezuje s njime. Koncert će biti prvi njegov koncert na kojemu će svirati i dio novog programa i time najaviti novi album pod nazivom Inspiration.

U četvrtak, 30. ožujka s početkom u  20 sati, INK ugošćuje koncert iz ciklusa “ZAJC U INK”. Nastupa Riječki simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Stjepana Vugera te solist Andrey Gugnin na klaviru.

Mladi ruski pijanist međunarodne reputacije Andrey Gugnin poznat je kao strastveni, virtuozni izvođač izvanredne svestrane i okretne tehnike koja služi nadahnutoj glazbenoj mašti. Pobjeđivao je na prestižnim natjecanjima diljem svijeta. Musikverein u Beču, Victoria Hall u Ženevi, Carnegie Hall u New Yorku, Abravanel Hall u Salt Lake Cityiju, Sydney Opera House, Velika dvorana Moskovskog državnog konzervatorija, koncertna dvorana Čajkovski u Moskvi, dvorana Mariinsky, Louvre u Parizu, Tokyo Metropolitan Art Space i Asahi Hamarikyu Hall samo su neke od koncertnih dvorana u kojima redovito nastupa.

Pod dirigentskom palicom Stjepana Vugera, Riječki simfonijski orkestar vodi vas kroz djela dvojice najstrastvenijih i najprodornijih glazbenih sila.

Program u trajanju od 80 minuta (uz pauzu od 20 minuta): L. van Beethoven: Egmont uvertira, W. A. Mozart: Koncert za klavir i orkestar br. 23 u A-duru, L. van Beethoven: Šesta simfonija u F-duru, „Pastoralna“.


Nastavite čitati

Pula
 

Predavanje za umirovljenike "Zaštita od internetskih prijevara" i kampanja "Web heroj"

U ponedjeljak, 26. veljače policijski službenici održat će predavanje na temu Zaštita od internetskih prijevara i predstaviti projekt MUP-a Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta, u sklopu kojeg se provodi i preventivna kampanja Web heroj pod sloganom „Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba", a čiji je cilj osvijestiti i educirati građane o opasnostima te važnosti i mjerama prevencije i zaštite u virtualnom svijetu kako ne bi postali žrtve tih kaznenih djela

Pula
 

PREMANTURSKA CESTA Vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice

Žena je parkirala vozilo slovenske registracijske oznake na nizbrdici, a nakon što je izašla iz vozila, automobil se pokrenuo i krenuo prema nazad. Ne bi li ga zaustavila, žena je pokušala ući u vozilo, ali je izgubila ravnotežu i pala, nakon čega je automobil prešao preko nje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.