Kultura

ORGANIZATOR KONCERTA MEJAŠA

TAMBURAŠI I REPERI NEMAJU 'ZELENO SVJETLO' ZA KAŠTEL Marijan Quaranta: "Ovo je drugi put da mi je odbijen zahtjev. Pomirio sam se s odlukom. Idemo dalje!"

Prvi zahtjev koji je odbijen bio je u sklopu Open Season Festa, koji je trebao trajati pet dana. Tada je odbijen koncert beogradskih repera Ajs Nigrutina i Prti Bee Gee-ja* Pokušali smo naći neke druge datume, ali nisu pasali ni izvođačima ni meni tako da, no hard feelings, organizirat ćemo njihove koncerte iduće godine, kaže Quaranta


 
2 min
Maja Jokanović
Tamburaški sastav Mejaši

Prvi zahtjev koji je odbijen bio je u sklopu Open Season Festa, koji je trebao trajati pet dana. Tada je odbijen koncert beogradskih repera Ajs Nigrutina i Prti Bee Gee-ja* Pokušali smo naći neke druge datume, ali nisu pasali ni izvođačima ni meni tako da, no hard feelings, organizirat ćemo njihove koncerte iduće godine, kaže Quaranta

Nakon što je jučer Hrvatskom odjeknula vijest kako je u Puli navodno zabranjen još jedan koncert, ovog puta tamburaškog sastava Mejaši, jutros se na ovu temu očitovalo Povjerenstvo za programe u prostorima kulturno – povijesnih spomenika Grada Pule koje je potvrdilo kako se koncert neće održati, ali i objasnilo kako se ne radi o zabrani.

Na pulskom Kaštelu, koji je bio željena pozornica sastava Mejaši, broj termina je ograničen, a interes za održavanje glazbenih programa taj broj premašuje, objasnili su iz Povjerenstva. Mejaši, dakle, nisu zabranjeni, već termin za koncert nisu dobili kao rezultat neophodne selekcije.

Ovim povodom smo kontaktirali organizatora koncerta, direktora agencije „Incognito” Marijana Quarantu, koji kaže da je primio informaciju o tome da termin nije odobren i s njom se pomirio. "Idemo dalje", kaže. Na upit je li ovo prvi put da mu je odbijen zahtjev, rekao je kako se ove godine već našao u ovakvoj situaciji. U pitanju je također bio prostor Kaštela.

- Ovo je drugi put da mi je odbijen zahtjev. Prvi put je u bilo u sklopu 4. Open Season Festa, koji je trebao trajati pet dana. Tada je odbijen treći dan. U pitanju su bili Ajs Nigrutin i Prti Bee Gee, reperi iz Beograda, kaže Quaranta i dodaje kako je svoju odluku povjerenstvo tada obrazložilo činjenicom da se na Malom rimskom kazalištu, udaljenom dvjestotinjak metara od Kaštela, u to vrijeme održava jazz koncert i da bi zvukovi s Kaštela ometali izvođenje.

- Pokušali smo naći neke druge datume, ali nisu pasali ni izvođačima ni meni tako da, no hard feelings, organizirat ćemo njihove koncerte iduće godine, zaključio je Quaranta.


Nastavite čitati

Pula
 

Krenula online prodaja ulaznica za utakmicu Istra - Hajduk na Drosini

Karte za "Sjever" u prodaji su isključivo za građane s prebivalištem u Istarskoj županiji i za navijačku skupinu Demoni, a s obzirom na veliki interes lokalnog stanovništva, među kojima je mnogo navijača Hajduka, NK Istra 1961 otvorit će za gledatelje istočnu tribinu. Navijačka obilježja gostujućeg kluba dozvoljena isključivo na južnoj tribini, bez iznimke

Pula
 

(FOTO) “Rock' n' grill fest”: Unatoč kiši na Hidrobazi danas je veselo

I na ovom, četvrtom izdanju, veliki je broj žitelja južne Istre, kako mladih, kako starijih, prepoznalo Hidrobazu kao alternativno i zanimljivo mjestu za proslavu 1, maja, uz neizostavne ćevape i roštilj * Fest traje do subote, a još će nastupit Opća Opasnost, Big Wave, Gustafi, Šajeta, Giuliano & Diktatori i Night Express

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.