Kultura

PETAK U 19.30 SATI

U Gradskoj radionici Pula projekcija filma Jazz Ghetto

Film Jazz Ghetto nagrađen je na Canada Film Festivalu i Lucerne Film Festivalu, a proniče u umjetnički život Claudia Cojaniza, pijanista podrijetlom iz San Giorgio di Nogaro, dobro poznatog u svijetu talijanske jazz glazbe


 
1 min
Istra24

Film Jazz Ghetto nagrađen je na Canada Film Festivalu i Lucerne Film Festivalu, a proniče u umjetnički život Claudia Cojaniza, pijanista podrijetlom iz San Giorgio di Nogaro, dobro poznatog u svijetu talijanske jazz glazbe

U petak, 29. rujna u 19.30 sati u Gradskoj radionici u Puli održat će se projekcija nagrađivanog filma Jazz Ghetto, redatelja Danila Korena.

Ovaj film proniče u umjetnički život Claudia Cojaniza, pijanista podrijetlom iz San Giorgio di Nogaro, dobro poznatog u svijetu talijanske jazz glazbe. Redatelj filma Danilo Koren, koji duži niz godina prati rad Claudia Cojaniza, dokumentirao je njegove brojne i eklektične projekte: AP trio (s Alessandrom Turchetom i Lucom Colussiem), njegov N.I.O.N. orkestar, nezaboravni solo klavir na plaži Santa Teresa Gallura, trio s Giovaniem Maierom i U.T. Gandhi zajedno sa zborom mladih dječaka glazbene škole Mortegliano, djela „Il Mancino“ i „Il Rovescio della Rosa“, njegov najstariji sastav (DK Blues Band) do koncerta na orguljama u Basilica dei Frari u Veneciji. Uz slike s proba i koncerata, ne nedostaje anegdota i intervjua s njegovim suputnicima.

Prikazivanje ovog filma ujedno je uvertira u Art Forum s Claudiom Cojanizom koji će se održati dan poslije. Pruža dublji uvid u život i djelo ovog umjetnika kojeg ćete moći i osobno upoznati.

Film Jazz Ghetto nagrađen je na Canada Film Festivalu i Lucerne Film Festivalu.

Danilo Koren je slovensko-kanadsko-talijanski redatelj koji je snimio brojne dokumentarne filmove, filmske i glazbene spotove. Trenutno živi i radi u Italiji.


Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO) U SRIJEDU SE OTVARA CENTAR KLIK Završena je izgradnja novog praktikuma pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu

Pulski je KLIK jedan od ukupno šest ovakvih centara izvrsnosti u Hrvatskoj, a njegova uspostava tekla je u dva odvojena projekta. Dok se prvi, koji je uključivao izgradnju, dijelom financirao iz EU fondova, nešto ispod četiri milijuna eura pokrila je Istarska županija. Drugi pak dio obuhvaća stručna usavršavanja nastavnika i provedbu visoko kvalitetne nastave u partnerstvu s javnim i privatnim sektorom, a njegova vrijednost od 5,9 milijuna eura u potpunosti se financira iz Europskog socijalnog fonda

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.