Kultura

OTVORENJE U UTORAK

U pulskoj Galeriji Hermana radovi djece s poteškoćama u razvoju

Radovi su to učenika Škole za odgoj i obrazovanje, jedina ustanove na području Istarske županije koja provodi osnovnoškolske i srednjoškolske programe odgoja i obrazovanja namijenjene učenicima s većim i višestrukim teškoćama u razvoju


 
2 min
Istra24

Radovi su to učenika Škole za odgoj i obrazovanje, jedina ustanove na području Istarske županije koja provodi osnovnoškolske i srednjoškolske programe odgoja i obrazovanja namijenjene učenicima s većim i višestrukim teškoćama u razvoju

Izložbom dječjih radova pulske Škole za odgoj i obrazovanje nastavlja se ovogodišnji izložbeni ciklus u Galeriji Hermana. Otvorenje je zakazano za utorak, 30. travnja u 19 sati.

Škola za odgoj i obrazovanje – Pula jedina je ustanova na području Istarske županije koja provodi osnovnoškolske i srednjoškolske programe odgoja i obrazovanja namijenjene učenicima s većim i višestrukim teškoćama u razvoju. Od početaka njenog rada, 1958. godine, u Školi su svoje temeljne, ali i akademske i stručne kompetencije stjecala nebrojena djeca i mladi iz jedne od najrizičnijih i najmarginaliziranijih skupina našeg društva – oni s intelektualnim i ostalim utjecajnim teškoćama u razvoju.

Škola ima pred sobom jedan jasan cilj koji objedinjuje sve njene aktualne i buduće aktivnosti: suradnjom zaposlenika, obitelji i lokalne zajednice svakom učeniku omogućiti razvoj u sredini u kojoj će se osjećati prihvaćeno, voljeno, sigurno i zadovoljno, u sredini koja će djelovati poticajno na razvoj svih njegovih potencijala, u kojoj će se voditi briga o njegovim specifičnostima i gdje će se osposobljavati za samostalan život u skladu sa sposobnostima, napisala je profesorica Vanja Marković.

Na izložbi "Radovi" biti će predstavljeni radovi djece iz mlađe i srednje odgojno obrazovne skupine, a radi se interesantnom projektu pod mentorstvom učitelja i voditelja galerije Vedrana Šilipetra te ostalih profesora rehabilitatora u istoj školi. Posebnost izložbe svakako leži u činjenici što su svi radovi izrađeni rukom djece koja imaju poteškoća u razvoju, a istovremeno vape za interakcijom, komunikacijom i izražavanjem.  


Nastavite čitati

Pula
 

U petak počinju "Dani antike" u Puli

Novosti ovogodišnjeg izdanja  koji će probuditi sva čula su: mirisna aura žena  - tajna jednog balzamarija (odor feminae – secretum balsamarii), zvukovi antike (soni antiqui), okusi antike (gustus atiquitatis)

Pula
 

U iduća dva tjedna pogledajte završne prezentacije polaznika Dramskog i plesnog studija INK

Od 16. do 28. svibnja u večernjim satima na maloj sceni i na 4. katu kazališta polaznici Dramskog i plesnog studija INK pokazat će publici svoje dramske igre, koreografije i predstave na kojima su sa svojim voditeljima radili tijekom ove kazališne sezone, odnosno školske godine. Ulaz na sve prezentacije je slobodan uz preuzimanje ulaznica po cijeni od 1 EUR na blagajni kazališta

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.