Politika i društvo

NOSITELJICA SDP-OVE LISTE

Biljana Borzan prioritet u Europskom parlamentu navela pomoć pri kupnji nekretnina

Svim velikim ekonomskim krizama u svijetu je prethodilo pretjerano zaduživanje zbog stanovanja, podsjetila je i naglasila da je SDP-ovoj listi cilj dovesti do veće pravde i smanjenja nejednakosti među ljudima, navela je Borzan


 
2 min
HINA

Svim velikim ekonomskim krizama u svijetu je prethodilo pretjerano zaduživanje zbog stanovanja, podsjetila je i naglasila da je SDP-ovoj listi cilj dovesti do veće pravde i smanjenja nejednakosti među ljudima, navela je Borzan

Nositeljica kandidacijske liste SDP-DO i SiP-Centar-HSS-Glas Biljana Borzan (SDP) za izbore za Europski parlament najavila je u subotu da će u fokusu idućeg mandata u Europskom parlamentu biti pomoć građanima za kupovinu prve nekretnine.

Borzan je na konferenciji za novinare ocijenila da je to izuzetno važno pitanje, jer si mladi ljudi ne mogu priuštiti stambeni prostor čak i ako imaju solidna primanja. Država očigledno nije učinila dovoljno na tom polju, pa treba uskočiti EU, poručila je.

Svim velikim ekonomskim krizama u svijetu je prethodilo pretjerano zaduživanje zbog stanovanja, podsjetila je i naglasila da je SDP-ovoj listi cilj dovesti do veće pravde i smanjenja nejednakosti među ljudima, navela je Borzan.

Također je ustvrdila da su SDP-ovi europarlamentarci u proteklom mandatu nastojali raditi što više u interesu Hrvatske i hrvatskih ljudi, što im je bila čast i privilegij. 

Kandidat s liste Tonino Picula (SDP) kaže da je priča o Rijeci ujedno i priča o Europi jer onaj tko se rodio 1913. godine u Rijeci i tamo živio do 90-tih godina, živio je na istom mjestu u šest država.

"To je povijest Europe u prvoj polovici stoljeća, povijest sukoba, ratova i stradavanja ljudi. No, od sredine prošlog stoljeća stradavanja se u Europi pretvaraju u suradnju, kroz projekt EU", naglasio je.

Postavlja se pitanje kako će EU djelovati u budućnosti, a tu su bitni socijaldemokrati, koji su uvijek bili most između onih koji imaju i nemaju i onih unutar EU i onih koji u nju žele ući, istaknuo je.

Na konferenciji su se novinarima obratili i drugi kandidati s liste Predrag Fred Matić, Romana Jerković i Marko Vešligaj (SDP) te Dalija Orešković (DO i SiP).


Nastavite čitati

Trijumf Plenkovića, Borzan i Bartulice. Poraz IDS-a, Pausa i Flega

Čelnici IDS-a su mrtvi hladni izašli pred novinare i proglasili pobjedu. Kakav crni Macron koji je u Francuskoj odmah nakon poraza raspisao izbore. Vidno uzdrmani Flego nekoliko je puta ponovio da je rezultat upravo – fantastičan. Dalibor Paus se čak pohvalio pobjedama u Raši i na mjesnim odborima u Gračišću i Labinu. Nino je i dalje gazda

Istra
 

FLEGO USVOJIO KOZU, HOĆE LI OSVOJITI BRUXELLES? USKOK, Fair play, TeraNino, Capra Nostra i ostale IDS misterije

IDS-u je na izborima u nedjelju posebno važna Pula. U Puli je njihova lista prije pet godina na EU izborima osvojila 5.300 glasova, ali puno toga se otad promijenilo. Em je IDS u padu, em Flego Puležanima nije nešto previše napet. Pula bi se mogla pokazati ključnom, zato je Flego tu najaktivniji. Tako je u srijedu ujutro građanima po gradu dijelio teranino dok je navečer u Circolu, na završnom skupu, ugostio i Mr TeraNina osobno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.