Politika i društvo

godišnji susret hrvatskih braniteljica

Članice Udruge žena braniteljica Domovinskog rata Pula na susretu u Vukovaru

Na susretu se okupilo petstotinjak žena braniteljica iz cijele Hrvatske, položeni su vijenci na memorijalnom groblju, održana misa, mimohod sa zastavom te zajednički ručak i druženje, a braniteljice iz Pule posjetile su i Ovčaru te razgledale Vodotoranj


 
1 min
Borka Petrović

Na susretu se okupilo petstotinjak žena braniteljica iz cijele Hrvatske, položeni su vijenci na memorijalnom groblju, održana misa, mimohod sa zastavom te zajednički ručak i druženje, a braniteljice iz Pule posjetile su i Ovčaru te razgledale Vodotoranj

Ovogodišnjem susret hrvatskih braniteljica iz Domovinskog rata, koji je održan jučer u Vukovaru, pridružilo se i 15-ak članica Udruge žena braniteljica Domovinskog rata Pula na čelu s njihovom predsjednicom Slavicom Porubić Kukal.

Kako doznajemo na susretu se okupilo petstotinjak žena braniteljica iz cijele Hrvatske, položeni su vijenci na memorijalnom groblju, održana misa, mimohod sa zastavom te zajednički ručak i druženje, a braniteljice iz Pule posjetile su i Ovčaru te razgledale Vodotoranj.

Na susretu koji se svake godine održava u drugom gradu, pod nazivom “Žena, majka, ratnica”,  uz brojne braniteljice iz cijele Hrvatske, izaslanstva su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odala počast na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, a u crkvi Sv. Filipa i Jakova služena je misa koju je predvodio vukovarski župnik fra Ivica Jagodić.


Hrvatske braniteljice su organizirale mimohod od župne crkve do Hrvatskog doma, gdje je održana svečana akademija, na kojoj su se prigodnim govorima obratili organizatori i najviši uzvanici.

- Sve vas povezuje iznimna snaga koju ste pokazale kao žene i kao majke, a u Domovinskom ratu i kao ratnice - braniteljice svoje obitelji i svoga doma, ali i svoje domovine i svoga naroda. Zbog toga zaslužujete priznanje i zahvalu našeg društva i države, u čijim temeljima su ugrađene sve naše žrtve, među kojima i mnoge žene, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved hrvatskim braniteljicama.


Predsjednica Udruge braniteljica Domovinskog rata Svjetlana Dželalija-Kovačić istaknula je ulogu žena u Domovinskom ratu te zahvalila svima koji prepoznaju tu ulogu i pružaju im potporu.


FOTO: Privatna arhiva

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.