Politika i društvo

"UBIO TE SUSTAV PROTIV KOJEG SI SE BORIO"

DUBROVAČKA ODVJETNICA VIKTORIJA KNEŽEVIĆ podnijela kaznenu prijavu zbog smrti novinara Vladimira Matijanića

"Hvala ti dobri, iskreni i ispravni čovječe za svaku baklju istine koju si zapalio, za svaki feral koji si držao. Na kraju te taj sustav protiv kojeg si se cijeli život borio, svojim neradom i nemarom ubio" napisala je odvjetnica Knežević


 
1 min
Istra24
Viktorija Knežević, Izvor: Facebook

"Hvala ti dobri, iskreni i ispravni čovječe za svaku baklju istine koju si zapalio, za svaki feral koji si držao. Na kraju te taj sustav protiv kojeg si se cijeli život borio, svojim neradom i nemarom ubio" napisala je odvjetnica Knežević

Nakon što je danas životna partnerica preminulog novinara portala Index.hr Vladimira Matijanića, također novinarka Andrea Topić, napisala emotivan Facebook status u kojem detaljno pojašnjava kako njezinog Vladu nisu željeli primiti u splitski KBC ni nakon deset poziva, dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević podnijela je kaznenu prijavu.

Objavila je to svojim Facebook statusom koji prenosimo u nastavku:

"Ne mogu učiniti ništa više za pokojnog Matijanića, nego podnijeti ovu kaznenu prijavu zbog nepružanja medicinske pomoći. Vidjet ćemo što će sada učiniti državno odvjetništvo u Splitu i policija,  oni kojima je posao da preuzmu od ove točke.

Nisam mogla prestati misliti o tom užasa koji se dogodio od kad sam pročitala Andrein status.

Čovjek se toliko osjeti jadan i nemoćan i očajan!

Znam da bi on sigurno u ovakvoj situaciji, da se nekome od nas ovo dogodilo, činio ono u čemu je bio najbolji, pisao i to nemilosrdno, prozivajući sve one koji su krivi.

Upravo zbog toga nisam mogla ne učiniti jedino što je meni kao običnom građaninu bilo na raspolaganju. Morala sam podnijeti ovu prijavu. Nadam se da ćemo se svi skupa u danima koji dolaze potruditi da se ovaj užas ne zaboravi i da krivci budu privedeni tamo gdje pripadaju.

Hvala ti dobri, iskreni i ispravni čovječe za svaku baklju istine koju si zapalio, za svaki feral koji si držao.

Na kraju te taj sustav protiv kojeg si se cijeli život borio, svojim neradom i nemarom ubio.

Laka ti zemlja, koju si kao i mnogi prije tebe, volio puno više nego što ona zaslužuje i žrtvovao svoj mir, svoje zdravlje i na kraju svoj život, iako si mogao u hladu neke razvijene demokracije živjeti puno bolji život radeći puno lakši posao.“


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.