Politika i društvo

Istraga policije i državnog odvjetništva

Koncesiju u Slobodnoj zoni nije plaćala ni Synergia Projekt? Iz te tvrtke poklopili slušalicu. U Ministarstvu mora već mjesecima vlada zavjet šutnje

Tvrtka "Opstanak" u vlasništvu Miroslava Pranjića već gotovo dvije godine koristi prostore u Slobodnoj zoni luke Pula, a da za to ne plaća koncesiju. Istra24 je o toj temi pisala u nekoliko navrata, a policija taj slučaj istražuje već neko vrijeme. O svemu je obaviješteno i Županijsko državno odvjetništvo, koje nam je također potvrdilo da se zbog Opstanka i Synergije Projekta provode izvidi


 
3 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini
Slobodna zona luke Pula

Tvrtka "Opstanak" u vlasništvu Miroslava Pranjića već gotovo dvije godine koristi prostore u Slobodnoj zoni luke Pula, a da za to ne plaća koncesiju. Istra24 je o toj temi pisala u nekoliko navrata, a policija taj slučaj istražuje već neko vrijeme. O svemu je obaviješteno i Županijsko državno odvjetništvo, koje nam je također potvrdilo da se zbog Opstanka i Synergije Projekta provode izvidi

Čini se da tvrtka Opstanak d.o.o., vlasnika Miroslava Pranjića, nije jedina koja je koristila halu u Slobodnoj zoni luke Pula bez da je za to Lučkoj upravi Pula plaćala koncesiju. Kako neslužbeno doznajemo, policija istražuje zašto Lučka uprava Pula koncesiju nije naplatila ni društvu Synergia Projekt iz Pule.

Iz policije poručuju da su „postupanja tijekom izvida tajna te policija ne može otkrivati detalje izvida kako se ne bi ugrozio tijek kriminalističkog istraživanja“.

Tvrtka "nije zainteresirana" za odgovaranje na novinarska pitanja

Koliko je zasad poznato, Synergia Projekt koristila je poveću proizvodnu halu u Slobodnoj zoni, u blizini takozvane upravne zgrade pulskog trgovačkog poduzeća Luke Pula.

Iz Synergije Projekta htjeli smo doznati o čemu je riječ, ali iz te tvrtke nisu htjeli odgovarati na novinarska pitanja.

„Nismo zainteresirani“, kazao nam je u kratkom telefonskom razgovoru jedan službenik Synergia Projekta kojeg smo zamolili da nas spoji s odgovornom osobom firme. Nakon toga nam je poklopio slušalicu.

Podsjetimo, tvrtka "Opstanak" u vlasništvu Miroslava Pranjića već gotovo dvije godine koristi prostore u Slobodnoj zoni luke Pula, a da za to ne plaća koncesiju. Istra24 je o toj temi pisala u nekoliko navrata, a policija taj slučaj istražuje već neko vrijeme. O svemu je obaviješteno i Županijsko državno odvjetništvo, koje nam je također potvrdilo da se zbog Opstanka i Synergije Projekta provode izvidi.

Tvrtka Synergia Projekt uspješna je firma koja, inače, prodaje, servisira i montira klima uređaje.

Od Županije prihodovala 100 tisuća kuna

U četiri mjeseca od Istarske županije prihodovala je malo više od 100 tisuća kuna. U ožujku 2021. godine, odlukom ondašnjeg zamjenika župana Fabrizia Radina, izabrana je kao najpovoljniji ponuditelj za usluge čišćenja, servisiranja i održavanja klima uređaja u iznosu od 55.280 kuna, odnosno 69 tisuća kuna s PDV-om.

Samo četiri mjeseca ranije, Synergia Projekt izabrana je kao najpovoljniji ponuditelj za nabavu klima uređaja za potrebe Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko-pravne poslove u Puli, Buzetu i Rovinju. Synergia Projekt je za taj posao dobila 47 tisuća kuna, a Županiju je s PDV-om koštao 58.600 kuna.

Osnivač Lučke uprave Pula, koja je, iz nekog razloga, navodno, odlučila Synergiji Projektu i Opstanku ne naplaćivati koncesiju za gospodarsko korištenje hala u Slobodnoj zoni luke Pula, upravo je Istarska županija.

Iz nadležnog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture već mjesecima vlada zavjet šutnje. Od prosinca do danas poslali smo već nekoliko desetaka upita, ali do danas nije pristigao niti jedan odgovor. Službenik za informiranje Ministarstva Vjekoslav Gregurić obećao nam je još 9. ožujka napokon odgovoriti na pitanja, ali se, očigledno, u međuvremenu i on predomislio.

Na web stranicama Lučke uprava Pula tvrtka Synergia Projekt nije navedena kao jedan od koncesionara u Slobodnoj zoni luke Pula.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) VESELO NA OTVORENJU 'LIBRIĆA' U potrazi za tajanstvenim bićima koja još žive po Istri

"Vodimo vas na jedno putovanje Istrom, među jame, škulje, kanjone, rijeke, gradine i kaštele u kojima, kako kaže priča, još uvijek žive neka tajanstvena, nevidljiva bića. Ovim Librićem dotaknuli smo nešto dragocjeno, nešto što bi svaki narod trebao čuvati kao svoju baštinu, a to su narodne priče koje su u neka davna vremena prepričavana pored starih ognjišta", kazala je direktorica festivala Slavica Ćurković

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.