Politika i društvo

Situacija u Ukrajini

Ministar Banožić: RH još nije definirala svoje sudjelovanje u operacijama NATO-a

“Mi sada radimo na planovima i zasad nema konkretnih planova i zaključaka gdje će Hrvatska vojska biti u kojem trenutku”, rekao je Banožić odgovarajući na pitanje novinara na koji će način Hrvatska sudjelovati u jačanju NATO-ovih snaga


 
1 min
HINA
Foto: HINA

“Mi sada radimo na planovima i zasad nema konkretnih planova i zaključaka gdje će Hrvatska vojska biti u kojem trenutku”, rekao je Banožić odgovarajući na pitanje novinara na koji će način Hrvatska sudjelovati u jačanju NATO-ovih snaga

Hrvatska trenutačno radi na svojim planovima i zasad nema nikakvih konkretnih zaključaka gdje će Hrvatska vojska biti u kojem trenutku, izjavio je u srijedu ministar obrane Mario Banožić, koji sudjeluje na dvodnevnom sastanku ministara obrane članica Sjevernoatlantskog saveza.

NATO je u srijedu najavio da će razmotriti jačanje svojih snaga na istočnom krilu, a ministri obrane su zadužili nadležne vojne službe da identificiraju moguće opcije.

“Mi sada radimo na planovima i zasad nema konkretnih planova i zaključaka gdje će Hrvatska vojska biti u kojem trenutku”, rekao je Banožić odgovarajući na pitanje novinara na koji će način Hrvatska sudjelovati u jačanju NATO-ovih snaga.

“Kroz dosadašnje sudjelovanje u operacijama i misijama, u kojima su hrvatski vojnici dobivali najbolje ocjene, pokazali smo da smo saveznici na koje se može računati. Naravno, sve ono što će se u budućnosti događati mora biti definirano u našim planovima”, rekao je Banožić.

Također je rekao da na sastanku ministara obrane nije bilo govora o bilo kakvom raspoređivanju vojnih brodova i zrakoplova u Hrvatskoj.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg je rekao u srijedu da su ministri obrane dali vojnim zapovjednicima nalog da rade na detaljima daljnjeg jačanja NATO-a na istočnom krilu i da će oni za nekoliko tjedana podnijeti izvješće.

Stoltenberg je istaknuo da je NATO već dosad pojačao snage odvraćanja i obrane s više vojnika, zrakoplova i brodova, ali da je riječ o obrambenim snagama.

“Ti koraci su obrambeni. NATO nije prijetnja Rusiji”, rekao je.


Nastavite čitati

Istražni zatvor petorki zbog covid potvrda necijepljenima

Među osumnjičenima za davanje mita su, prema neslužbenim podacima, pjevač Tony Cetinski, poznat po svojim antivakserskim stavovima i poznata hrvatska sopranistica Lana Kos. Kao i ostali protiv kojih je istraga pokrenuta samo zbog davanja mita oni u akciji policije i Uskoka nisu uhićeni

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.