Politika i društvo

PISALI MARIJI MARKOVIĆ NIKOLOVSKI

Možemo! traži dopunu dnevnog reda sutrašnje sjednice Gradskog vijeća

U pojašnjenju svog zahtjeva, odnosno u predloženom aktu, Možemo! ističe da je uvidom u stvarno stanje na terenu i uvidom u digitalne ortofoto snimke Državne geodetske uprave iz 1968. i 2011. godine vidljivo je da se radi o cesti na Stoji koja se koristi za promet vozilima i koju svatko može slobodno koristiti


 
1 min
Istra24

U pojašnjenju svog zahtjeva, odnosno u predloženom aktu, Možemo! ističe da je uvidom u stvarno stanje na terenu i uvidom u digitalne ortofoto snimke Državne geodetske uprave iz 1968. i 2011. godine vidljivo je da se radi o cesti na Stoji koja se koristi za promet vozilima i koju svatko može slobodno koristiti

Dan prije za utorak zakazane sjednice Gradsko vijeća, pulski Možemo! je predsjednici Gradskog vijeća Mariji Marković Nikolovski uputio zahtjev za dopunu dnevnog reda.

"Sukladno čl. 70 (2) Poslovnika Gradskog vijeća Grada Pule - Pola, u ime Kluba vijećnika Možemo! predlažemo izmjenu dnevnog reda 1 (jedan) dan prije održavanja sjednice te dostavljamo prijedlog Odluke o dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama na području Grada Pule-Pola.

Molimo da istu nomotehnički prilagodite ako smatrate potrebnim. U prilogu dostavljamo i grafički prikaz nerazvrstane ceste. Također, ističemo kako ovlaštenje koje je Gradsko vijeće dalo gradonačelniku za izmjenjivanje Odluke o nerazvrstanim cestama u Odluci o izmjeni odluke o nerazvrstanim cestama (SN 20/19) ne predstavlja pravnu prepreku za izglasavanjem ovakve odluke na Gradskom vijeću jer je upravo Gradsko vijeće tijelo koje može gradonačelniku i oduzeti tu ovlast.

Ovaj prijedlog Odluke samo je primjer primjene čl. 123, st. 3 Zakona o komunalnom gospodarstvu, koji omogućava da se isto poduzme u vezi s drugom komunalnom infrastrukturom u gradu (za više informacija prilažemo i priopćenje Možemo! Pula od petka, 1. lipnja 2023.)", piše u dopisu kojeg potpisuje Klub vijećnika Možemo!

Konkretnije, riječ je o OU 472 Ulica sv. Polikarpa - Via San Policarpo: - od ulice sv. Polikarpa do ulaza u Luku Pula d.o.o. (katastarska čestica 6101/2) K.O. Pula, dio 5287/2.

U pojašnjenju svog zahtjeva, odnosno u predloženom aktu, Možemo! ističe da je uvidom u stvarno stanje na terenu i uvidom u digitalne ortofoto snimke Državne geodetske uprave iz 1968. i 2011. godine vidljivo je da se radi o cesti koja se koristi za promet vozilima i koju svatko može slobodno koristiti na način i pod uvjetima određenim Zakonom o komunalnom gospodarstvu i Zakonom o cestama.


Nastavite čitati

Pula
 

PORINUĆE U TEHNOMONTU: Grcima isporučena dva broda za gašenje požara

Riječ je o dva 25,5 metara dugim brodovima od aluminija, 1,5 metara dubine gaza s tri motora od 1.200 konjskih snaga koji mogu dostići brzinu od 25 milja. Služit će za gašenje požara s dometom gašenja od preko stotinu metara. Jednom u funkciji imat će deset članova posade. Za ovu investiciju grčki naručitelj platio je 10,5 milijuna eura

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.