Politika i društvo

PISALI MARIJI MARKOVIĆ NIKOLOVSKI

Možemo! traži dopunu dnevnog reda sutrašnje sjednice Gradskog vijeća

U pojašnjenju svog zahtjeva, odnosno u predloženom aktu, Možemo! ističe da je uvidom u stvarno stanje na terenu i uvidom u digitalne ortofoto snimke Državne geodetske uprave iz 1968. i 2011. godine vidljivo je da se radi o cesti na Stoji koja se koristi za promet vozilima i koju svatko može slobodno koristiti


 
2 min
Istra24

U pojašnjenju svog zahtjeva, odnosno u predloženom aktu, Možemo! ističe da je uvidom u stvarno stanje na terenu i uvidom u digitalne ortofoto snimke Državne geodetske uprave iz 1968. i 2011. godine vidljivo je da se radi o cesti na Stoji koja se koristi za promet vozilima i koju svatko može slobodno koristiti

Dan prije za utorak zakazane sjednice Gradsko vijeća, pulski Možemo! je predsjednici Gradskog vijeća Mariji Marković Nikolovski uputio zahtjev za dopunu dnevnog reda.

"Sukladno čl. 70 (2) Poslovnika Gradskog vijeća Grada Pule - Pola, u ime Kluba vijećnika Možemo! predlažemo izmjenu dnevnog reda 1 (jedan) dan prije održavanja sjednice te dostavljamo prijedlog Odluke o dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama na području Grada Pule-Pola.

Molimo da istu nomotehnički prilagodite ako smatrate potrebnim. U prilogu dostavljamo i grafički prikaz nerazvrstane ceste. Također, ističemo kako ovlaštenje koje je Gradsko vijeće dalo gradonačelniku za izmjenjivanje Odluke o nerazvrstanim cestama u Odluci o izmjeni odluke o nerazvrstanim cestama (SN 20/19) ne predstavlja pravnu prepreku za izglasavanjem ovakve odluke na Gradskom vijeću jer je upravo Gradsko vijeće tijelo koje može gradonačelniku i oduzeti tu ovlast.

Ovaj prijedlog Odluke samo je primjer primjene čl. 123, st. 3 Zakona o komunalnom gospodarstvu, koji omogućava da se isto poduzme u vezi s drugom komunalnom infrastrukturom u gradu (za više informacija prilažemo i priopćenje Možemo! Pula od petka, 1. lipnja 2023.)", piše u dopisu kojeg potpisuje Klub vijećnika Možemo!

Konkretnije, riječ je o OU 472 Ulica sv. Polikarpa - Via San Policarpo: - od ulice sv. Polikarpa do ulaza u Luku Pula d.o.o. (katastarska čestica 6101/2) K.O. Pula, dio 5287/2.

U pojašnjenju svog zahtjeva, odnosno u predloženom aktu, Možemo! ističe da je uvidom u stvarno stanje na terenu i uvidom u digitalne ortofoto snimke Državne geodetske uprave iz 1968. i 2011. godine vidljivo je da se radi o cesti koja se koristi za promet vozilima i koju svatko može slobodno koristiti na način i pod uvjetima određenim Zakonom o komunalnom gospodarstvu i Zakonom o cestama.


Nastavite čitati

Pula
 

REUSE FESTIVAL Festival ponovne uporabe 19. i 20. srpnja u Art parku Rojca

U petak će se održati Bic-pop, radionica popravljanja bicikala, s volonterima iz Radione Re-Geppetto. Zainteresirani se mogu najaviti, dovesti svoj bicikl i popraviti ga. Istog dana, također u 17 sati, započinje dječja radionica farbanja platnenih vrećica. Kristina Nefat vodit će radionicu izrade senzorne slikovnice od upotrijebljenog tekstila, a program završava Sound Re-Gardenom, zanimljivom instalacijom za koju je Marko iz Radione Re-Geppetto koristio biljke i električne provodnike za proizvodnju zvuka i glazbe

Pula
 

Izgradnja gradskih stanova na Gregovici napreduje prema planu

Predviđena je gradnja samostojeće stambene zgrade katnosti P+2 (prizemlje i dva kata) sa šest stambenih jedinica veličine od 29 do 89 četvornih metara, ukupne građevinske bruto površine 537,30 četvorna metra i ukupne neto korisne površine 440,35 četvorna metra.Planirani datum završetka radova je 14. ožujka 2025. godine

Pula
 

Uprava cementare ponudila povećanje plaće od 17,5 posto! Radnici imaju pozitivan stav o ponudi

Prošlotjedni štrajk dogodio se jer je Uprava odbila prihvatiti zahtjev za povećanjem plaća od 20 posto za svih 158 radnika * Lučano Peršić, glavni sindikalac i radnik cementare s 44 godine staža: "Upravo provodimo anketu s radnicima i mogu ocijeniti da postoji pozitivan stav prema novom prijedlogu uprave" Radnici sada imaju prosječnu neto plaću od oko 1100 eura, a povećanje bi se odnosilo na stotinjak radnika kojima se plača obračunava prema koeficijentu, dok ostali imaju tzv. 'fiksni ugovor'

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.