republika - dugi
Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Otpada nikad više, brige nikad manje, a turistička sezona pred vratima. Režemo li granu na kojoj sjedimo?

Masovno bacanje otpada u prirodu dobilo je svoju dionicu i na Caminu Istrianu. Azbestne ploče u zelenoj travi naše su duhovno ogledalo * Imamo i priču o otpadu koji nastaje čerečenjem propalih pulskih tvrtki Istra i Puljanka koje predvodi pogrebnik Predrag Đorđević * Teško se prisjetiti svih pročelnika u mandatu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića. Štoviše, sastav pročelničke ekipe s početka 2022. godine uglavnom je promijenjen. Detaljnije čitajte sutra


 
2 min
Nera Softić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Masovno bacanje otpada u prirodu dobilo je svoju dionicu i na Caminu Istrianu. Azbestne ploče u zelenoj travi naše su duhovno ogledalo * Imamo i priču o otpadu koji nastaje čerečenjem propalih pulskih tvrtki Istra i Puljanka koje predvodi pogrebnik Predrag Đorđević * Teško se prisjetiti svih pročelnika u mandatu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića. Štoviše, sastav pročelničke ekipe s početka 2022. godine uglavnom je promijenjen. Detaljnije čitajte sutra

Trčalo se danas u Istri protiv vršnjačkog nasilja. Odaziv je bio impresivan. Posebno u Puli gdje je zabilježen dosad najveći broj natjecatelja. Dobar je to način da se osvijesti taj rastući problem. U suprotnom, neće biti dobro.

Dobro je da stvari miču s mrtve točke u Istarskim domovima zdravlja. Agencija za zaštitu osobnih podataka ondje provodi nadzor zbog sumnjivog načina na koji je proveden natječaj za specijalizaciju iz ortodoncije, o čemu je Istra24 pisala još početkom ovog mjeseca. Kandidatkinja Ana Červar je podsjetimo, nakon prvog kruga natječaja imala daleko najveći broj bodova od svih prijavljenih, no nakon drugog kruga pada na dno konačne rang liste. Posao su dobile kćer šefice istarskog Zavoda za hitnu medicinu Nikolina Čemerikić te predsjednica Kluba mladih IDS-a Valentina Orbanić. Čekamo rasplet tog slučaja.

U novom Domu za starije u Labinu popunjen je sav kapacitet. Čak i apartman za dvije osobe, čija je godišnja 34.000 eura. No, korisnici fizički još ne mogu u Dom, čeka se još zadnje rješenje županijskog povjerenstva o obavljanju socijalnih usluga. Ah ta administracija.

I u Banjolama će se idućih dana baviti administracijom oko uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Pristigla je tek jedna ponuda, ona Slovenaca, no umjesto procijenjene vrijednost radova od 2,87 milijuna eura, njihova je dosegla gotovo 6,3 milijuna eura. Slijedi sada „čekaona“ dok nadležni ne smisle hoće li prihvatiti ili odustati.

Šušur oko pulske Arene i danas. I okolnim ulicama grada. Pale su prve klape njemačkog fantasy filma "Momo“, no, sudeći po komentarima, Puljanima je pao mrak na oči zbog zatvorenih ulica. Ne svima, ali mnogima.

Kroz današnje vijesti su vas vodili Silvio i Nera, i isti dvojac vas dočekuje sutra.

Za četvrtak smo vam pripremili Festival šporkece. Masovno rašireno bacanje otpada u prirodu dobilo je svoju dionicu i na Caminu Istrianu. Azbestne ploče u zelenoj travi naše su duhovno ogledalo.

Imamo i priču o otpadu koji nastaje čerečenjem propalih pulskih tvrtki Istra i Puljanka koje predvodi pogrebnik Predrag Đorđević.

Teško se prisjetiti svih pročelnika u mandatu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića. Štoviše, sastav pročelničke ekipe s početka 2022. godine nakon raspisivanja javnog natječaja, uglavnom je promijenjen.

No, ni sadašnji sastav nije konačan, jer Grad Pula sprema se u raspisivanje novih natječaja. Vidljivo je to i iz ovogodišnjeg Plana prijma u službu u kojem su među potrebama za zapošljavanje, istaknuta i sva pročelnička mjesta. Detalje donosimo sutra.


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.