Politika i društvo

čeka se konačni prijedlog

Piletić: Idući tjedan razgovori o povećanju iznosa minimalne plaće

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike potvrdio je u srijedu, nakon sastanka stranaka parlamentarne većine održanog u Banskim dvorima, da su raspravljali i o prijedlozima vezanima uz visinu minimalne plaće s obzirom na to da su članovi povjerenstva, socijalni partneri - HUP i sindikati, već dostavili svoje prijedloge


 
2 min
HINA

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike potvrdio je u srijedu, nakon sastanka stranaka parlamentarne većine održanog u Banskim dvorima, da su raspravljali i o prijedlozima vezanima uz visinu minimalne plaće s obzirom na to da su članovi povjerenstva, socijalni partneri - HUP i sindikati, već dostavili svoje prijedloge

Ministar Marin Piletić najavio je da će se idući tjedan sastati stručno povjerenstvo za praćenje i analizu kretanja minimalne plaće koje će Vladi uputiti konačni prijedlog, budući da su poslodavci i sindikati već poslali svoje prijedloge njezinog povećanja, a kreću se od 8 do 27 posto.   

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike potvrdio je u srijedu, nakon sastanka stranaka parlamentarne većine održanog u Banskim dvorima, da su raspravljali i o prijedlozima vezanima uz visinu minimalne plaće s obzirom na to da su članovi povjerenstva, socijalni partneri - HUP i sindikati, već dostavili svoje prijedloge.

"Povjerenstvo će se sastati već idući tjedan u Ministarstvu rada i onda ćemo Vladi uputiti i konačni prijedlog. Za sada imamo raspon prijedloga o povećanju minimalca za 8 do najviše 27 posto", rekao je Piletić.

Novinari su ministra pitali i za komentar činjenice da potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nije u imovinskoj kartici prijavio imovinu koju je naslijedio.

Ministar Piletić napomenuo je da je potpredsjednik Vlade već komentirao cijeli slučaj te da je, s obzirom na to da je riječ o ostavini koju je naslijedio od roditelja i dijeli je zajedno s braćom i sestrama, dao "jasno naslutiti da će ju unijeti u imovinskoj kartici".

"Ovdje nije riječ o neprijavljivanju stečene, kupljene ili neke druge imovine nego o nekretninama koje su u njegovo vlasništvo prešle rješenjem o nasljeđivanju", rekao je Piletić te istaknuo da je Medved cijeli slučaj "okarakterizirao kao propust koji će u sljedećih nekoliko dana ispraviti".

Ministar Medved je nakon smrti roditelja, kao jedan od nasljednika, na ostavinskoj raspravi 2022. , naslijedio dio zemljišta na području Općine Cetingrad, odgovorili su iz Ministarstva hrvatskih branitelja Hini na upit o cijelom slučaju.

"Radi se o naslijeđenim suvlasničkim dijelovima zemljišta. Kako je javni bilježnik po službenoj dužnosti proveo upis vlasništva u zemljišne knjige, ministar Medved je propustio izvršiti nadopunu imovinske kartice što će, svjestan nenamjernog propusta, žurno ispraviti", poručili su.


Nastavite čitati

Lokomotiva - Hajduk 1-1

Hajduk je na vrhu ljestvice sa 40 bodova, osam više uz dvije utakmice više od druge Rijeke, a 10 višeuz tri utakmice više od trećeg Dinama, dok je Lokomotiva šesta sa 18 bodova, jednim više od sedmog Varaždina, osme Istre 1961 i devetog Slavena Belupa, dok je na dnu Rudeš sa samo četiri boda

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.