Politika i društvo

JE LI UPRAVNO VIJEĆE SAMO FIKUS?

Policija u Lučkoj upravi Pula, o izvidima obaviješten i DORH. Predsjednik Upravnog vijeća Valter Boljunčić o tome ne zna ništa!

Ovo je već drugi put da Boljunčič nema apsolutno nikakih informacija o ovom temi. S obzirom na funkciju koju obnaša, itekako bi trebao biti upoznat s izvidima. Naime, po zakonu o ustanovama, Upravno je vijeće to koje upravalja ustanovom, dok je ravnatelj voditelj ustanove


 
2 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Ovo je već drugi put da Boljunčič nema apsolutno nikakih informacija o ovom temi. S obzirom na funkciju koju obnaša, itekako bi trebao biti upoznat s izvidima. Naime, po zakonu o ustanovama, Upravno je vijeće to koje upravalja ustanovom, dok je ravnatelj voditelj ustanove

Osim u Luci Puli, policija provodi izvide i u Lučkoj upravi Pula, zbog nenaplaćivanja koncesije tvrtki Opstanak u Slobodnoj zoni luke Pula za halu od 335 četvornih metara.

Nedavno je o izvidima obaviješten i DORH, odnosno nadležno državno odvjetništvo, potvrdili su nam iz policije.

Naime, Opstanak najam za tu halu već gotovo dvije godine plaća samo pulskom trgovačkom poduzeću Luka Pula, koje u Slobodnoj zoni također naplaćuje korištenje prostora.

Međutim, iako je prikazano da Opstanak u velikoj hali samo skladišti, ta je tvrtka tamo obavljala djelatnosti bravarije i montaže, zbog čega je Lučka uprava Pula trebala naplaćivati koncesiju za gospodarsko korištenje.

Opstanak Lučkoj upravi plaća koncesiju samo za metalni kontejner od 14 četvornih metara, što je vidljivo iz javno dostupnog registra koncesija Ministarstva financija. Odluku o toj dodijeli potpisao je kao predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Valter Boljunčić u ožujku 2020. godine.

No,kao što je Istra24 već u nekoliko navrata pisala, situacija na terenu ne odgovara stvarnosti: kontejner se zapravo koristi kao skladište, a velika hala za gospodarsko korištenje.

Vlasnik Opstanka Miroslav Pranjić kazao nam je prije desetak dana da to nije istina. Kad smo mu rekli da smo tamo na svoje oči vidjeli ljude kako rade, izjavio je da tamo radi stroj, ali da „vjerojatno stroj ne može raditi sam, pa mora doći čovjek na taj stroj“.

"Skladištenje" u hali od 335 četvornih metara

Predsjednik Upravnog vijeća Valter Boljunčić kazao nam je danas da ga nitko nije obavijestio da policija provodi izvide, niti da je o svemu obaviješten DORH.

On tvrdi da nije bio prisutan na zadnjoj sjednica Upravnog vijeća, 16. ožujka. Zapisnik s te sjednice još uvijek nije objavljen na službenim stranicama Lučke uprave Pula.

Upitan dodatno ne smatra li da ga je o izvidima trebao obavijestiti ravnatelj Dalibor Brnos, Boljunčić odgovara:

„Vjerojatno bih ipak trebao biti obaviješten, ali ne znam, nisam do sada imao iskustva s obavijesnim razgovorima s policijom i slično“.

Valter Boljunčić/Foto: IDS

Ovo je već drugi put da Boljunčič nema apsolutno nikakih informacija o ovoj temi. S obzirom na funkciju koju obnaša, itekako bi trebao biti upoznat s izvidima.

Naime, po zakonu o ustanovama, Upravno je vijeće to koje upravalja ustanovom, dok je ravnatelj voditelj ustanove. Sve odluke vezano za koncesije, od natječaja do dodjele, u nadležnosti su Upravnog vijeća.

Podsjetimo da je policija istraživala i ugovore Luke Pula s tvrtkom Opstanak.


Nastavite čitati

Pula
 

PULSKA ŠKOLA ŠIJANA DOBIVA DODATNO KRILO Šest novih učionica konačno će omogućiti rad u jednoj smjeni. Ravnateljica Tomljanović: "Ovome se svi radujemo! "

Moram pohvaliti projektante jer su prekrasno sve uklopili u cjelokupni ambijent i prostor. Lijepo smo surađivali; zanimale su ih naše potrebe, a mi smo tražili njihova stručna rješenja. Jer, na kraju je važno da taj prostor bude održiv, rekla nam je ravnateljica, dodavši i da je posebno sretna što oba vanjska igrališta ostaju u funkciji, a novi će ulaz, namijenjen najmlađima, rasteretiti onaj opasni, bočni iz Vodovodne ulice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.