Politika i društvo

STRANAČKO PRIOPĆENJE

Puh Belci (IDS) o polovini mandata gradonačelnika Zoričića: Dvije godine neisporuke!

Centar za mlade nije realiziran, poduzetnička zona nije osnovana – kao ni STEM centar ni IT campus u Štinjanu. Cijenu najma zakupcima Zoričić nije smanjio. Ono što je realizirano – COWORKING centar na mjestu bivše Mehanike, to je projekt osmišljen, projektiran i započet u mandatu IDS-a“, poručila je vijećnica IDS-a Gradskog vijeća Pule Elena Puh Belci


 
2 min
foto: Press IDS

Centar za mlade nije realiziran, poduzetnička zona nije osnovana – kao ni STEM centar ni IT campus u Štinjanu. Cijenu najma zakupcima Zoričić nije smanjio. Ono što je realizirano – COWORKING centar na mjestu bivše Mehanike, to je projekt osmišljen, projektiran i započet u mandatu IDS-a“, poručila je vijećnica IDS-a Gradskog vijeća Pule Elena Puh Belci

Gradska vijećnica IDS-a Elena Puh Belci, koja je na prošlim izborima bila kandidat za funkciju gradonačelnika Pule, iznijela je svoje stavove o trenutnoj gradskoj vlasti koju predvodi gradonačelnik Filip Zoričić. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Sljedećeg tjedna bit će polovina mandata gradonačelnika Pule Filipa Zoričića, povodom čega je gradska vijećnica IDS-a Elena Puh Belci napravila reviziju njegovih obećanja i realiziranih projekata. Velika većina najavljenih projekata nije realizirana, a dio projekata kojima se Zoričić hvali samo je  preuzeto od prethodne IDS-ove vlasti.

„Prva polovina mandata Filipa Zoričića, dvije godine su iza nas. Centar za mlade nije realiziran, poduzetnička zona nije osnovana – kao ni STEM centar ni IT campus u Štinjanu. Cijenu najma zakupcima Zoričić nije smanjio. Ono što je realizirano – COWORKING centar na mjestu bivše Mehanike, to je projekt osmišljen, projektiran i započet u mandatu IDS-a“, poručila je vijećnica IDS-a Gradskog vijeća Pule Elena Puh Belci. 

Ista je situacija s obećanom osnovnom školom, manjom cijenom vrtića i besplatnim prijevozom za učenike, subvencioniranjem smještaja umirovljenika u privatne domove. Ovo su sve bila predizborna obećanja.

Proširenja Doma Alfredo Štiglić koje je u planu je projekt koji je Istarska Županija zajedno s Gradom Pula započela u mandatu IDS-a, po istom modelu kao sto smo započeli gradnju nove Medicinske škole“, napomenula je Puh Belci te istaknula kako nije korektno da si itko prisvaja zasluge za nešto u čemu nije sudjelovao. Navodi kako je IDS u prošlom mandatu pripremio projekte COWORKING centra, Centra podrške 521, fortifikacijski sustav i Đir po Puli, projektirao i osigurao sredstva za početak gradnje azila za napuštene životinje, projekt Medicinske škole, sanaciju starog Kaštijuna i projekt izgradnje sekundarne kanalizacijske mreže Pula Sjever i Pula Centar.

„Što se tiče sporta, pohvaljujemo što je obnovljena atletska staza na stadionu Uljanika i zamijenjena umjetna trava na Drosini. No, na to 'baca sjenu' činjenica da su ulaganja u pulske sportske klubove smanjena. Naša djeca i njihovi roditelji žale se kako se dvorane ne griju kako bi se smanjili troškovi – to jednostavno ne možemo prihvatiti. Obećana je nova sportska dvorana OŠ Tone Peruško, nova multifunkcionalna dvorana Pattinaggio, izgradnja polivalentne dvorane za tenis i strategija razvoja pulskog sporta – ništa nije realizirano“, istaknula je Puh Belci te dodala kako ništa bolja nije ni situacija s ulaganjima u kulturu kao što je obećano Ansambl INK i zapošljavanje glumaca. I Malo rimsko kazalište je projekt koji je Arheološki muzej osmislio, projektirao i započeo s prethodnom IDS-ovom gradskom vlasti.

Zaključno, Puh Belci je navela kako rad pulske Gradske uprave nije transparentan kako se očekivalo, što pokazuje primjer imenovanja upraviteljice Zaklade, mimo odluke samog povjerenstva kojeg je i sama članica zajedno s vijećnicima ostalih stranaka, natječaji se prečesto poništavaju i ponavljaju zbog čega grad ne ispunjava svoju osnovnu svrhu servisa građana Pule. „Odgovornost za takvo stanje u Puli snose i stranke koje su ga podržavale i koje ga sada podržavaju. Našem gradu je potrebno odgovorno upravljanje, bili smo primjer multikulturalnosti, sada smo prepoznati kao grad koji stagnira i zabranjuje.

Vjerujem da su građani podržali i izabrali Filipa Zoričića radi svih ovih i ostalih predizbornih obećanja i sigurna sam da je velik broj njih danas razočaran time što obećano nije realizirano i isporučeno.   


Nastavite čitati

Pula
 

NI DVIJE GODINE OD NAJAVE Mobilni timovi za psihološku pomoć pulskim osnovnim školama nisu zaživjeli

U posljednjih nekoliko mjeseci evidentna je eskalacija vršnjačkog nasilja u najvećem istarskom gradu, a mobilni timovi ponovno su bili temom sastanka koji se sredinom svibnja održao u Gradu Puli. Iako škole otad bilježe i nove slučajeve vršnjačkog nasilja, čini se da je realizacija mobilnih timova još uvijek u fazi analiziranja, pa je izvjesno za očekivati kako do završetka ove školske godine neće ni zaživjeti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.