Politika i društvo

Podržavaju svoje djelatnike

Ravnatelji Zavoda za hitnu medicinu: Beneficirani radni staž djelatnicima hitne službe

Kako je rekao ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije Krešimir Božić, djelatnici srodnih službi, poput policije i vatrogasaca imaju beneficirani radni staž, a s obzirom da djelatnici hitne medicine često riskiraju svoj život kako bi spasili tuđi, trebalo bi im vratiti beneficirani radni staž


 
2 min
HINA
Hina

Kako je rekao ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije Krešimir Božić, djelatnici srodnih službi, poput policije i vatrogasaca imaju beneficirani radni staž, a s obzirom da djelatnici hitne medicine često riskiraju svoj život kako bi spasili tuđi, trebalo bi im vratiti beneficirani radni staž

Otežani psihofizički uvjeti u kojima djelatnici hitne medicinske službe rade itekako opravdavaju uvođenje beneficiranog radnog staža, poručili su ravnatelji varaždinskog, krapinsko-zagorskog i međimurskog Zavoda za hitnu medicinu.

Kako je rekao ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije Krešimir Božić, djelatnici srodnih službi, poput policije i vatrogasaca imaju beneficirani radni staž, a s obzirom da djelatnici hitne medicine često riskiraju svoj život kako bi spasili tuđi mišljenja je kako bi im trebalo vratiti beneficirani radni staž.

„Nisu svi isti sa 60 godina, netko nema nikakvih problema, dok su kod nekih motorički uvjeti malo lošiji. Bilo bi dobro da u zakonu postoji ta mogućnost beneficiranog radnog staža i da onda svatko, kada stekne uvjete, sam odluči želi li u mirovinu, promijeniti profesiju ili ostaje li i dalje raditi ako to medicina rada odobrava”, rekao je Božić.

Podršku zahtjevima djelatnika hitne medicinske službe dao je i ravnatelj Nastavnog Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec.

„Neka se postupak napravi i ako to Ministarstvo odobri, mi ćemo to bez problema prihvatiti. Nitko nije protiv zahtjeva, sasvim suprotno. Podržavamo naše djelatnike u zahtjevu za beneficirani radni staž”, kazao je Smoljanec.

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije također podržava zahtjeve svojih kolega, naglasila je ravnateljica Vladimira Križaj – Grabant pojasnivši kako djelatnici hitne medicine rade u zaista otežanim psihofizičkim uvjetima zbog čega zaslužuju biti izjednačeni s ostalim hitnim službama koje rade u istim uvjetima.

„Bilo bi dobro da se uvede beneficirani radni staž pa da i naši radnici dobiju uvjete za odlazak u mirovinu kakve imaju druge žurne službe”, zaključila je Križaj-Grabant.


Nastavite čitati

Plavi Orkestar ovog ljeta u Opatiji i Vrsaru

Sarajevski bend, poznat po antologijskim pjesmama  "Suada", "Bolje biti pijan nego star", "Ako su to samo bile laži", izdalo je 8 albuma, koji su se ukupno prodali u tiražu od preko 5 milijuna primjeraka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.