republika - dugi
Politika i društvo

sastali se pulski gradonačelnik i župan

Za izgradnju Coworking centra nedostaje 4,4 milijuna kuna

Otvoreno je i pitanje korištenja sportske dvorane Talijanske srednje škole Dante Alighieri za sportske klubove u poslijepodnevnim satima te je gradonačelnik Zoričić izvijestio kako je na tu temu već razgovarao s predstavnikom Talijanske unije Mauriziom Tremulom inzistiravši da dvoranu koriste gradski klubovi kojima nedostaje termina za treninge te kako bi se time riješili mnogi problemi


 
3 min
Istra24

Otvoreno je i pitanje korištenja sportske dvorane Talijanske srednje škole Dante Alighieri za sportske klubove u poslijepodnevnim satima te je gradonačelnik Zoričić izvijestio kako je na tu temu već razgovarao s predstavnikom Talijanske unije Mauriziom Tremulom inzistiravši da dvoranu koriste gradski klubovi kojima nedostaje termina za treninge te kako bi se time riješili mnogi problemi

Župan Istarske županije Boris Miletić bio je u prvom službenom posjetu Gradu Puli te je tom prigodom održan sastanak s gradonačelnikom Filipom Zoričićem.

Razgovaralo se o vlasničkom restrukturiranju Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun koje je sada u 51 postotnom vlasništvu Grada Pule te 49 postotnom vlasništvu Istarske županije.

Zajednički radni tim za Kaštijun

Dogovoreno je da će se sačiniti zajednički Radni tim kojega će u ime Grada Pule predstavljati pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi sa suradnicima te u ime Istarske županije zamjenik župana Tulio Demetlika sa suradnicima. Prvi operativni sastanak održat će se već idući tjedan.

Sudionici su razgovarali i o strateškom projektu izgradnje Coworking Pula čija bi gradnja trebala započeti 1. svibnja ove godine te je o aktualnoj problematici nedostatka sredstava izvijestio direktor Istarske razvoje agencije (IDA) Boris Sabatti.

Hoće li Pula podmiriti dio troškova?

- Nakon provedenog postupka javne nabave i nakon što su pristigle ponude izvođača radova za gradnju Coworking centra nedostaje 4,4 milijuna kuna. Imamo obećanje da će Ministarstvo regionalnog razvoja podmiriti 2,3 milijuna kuna te nam preostaje iznaći sredstva za preostalih 2,1 milijun kuna kako bismo u Puli izgradili suvremeni Coworking koji će uz dva inkubatora zadovoljiti sve potrebe u Istri, rekao je Sabatti.

Istarski župan naglasio je kako bi bila prava šteta da se zbog nedostatka sredstava, kao rezultatom poremećenih odnosa na tržištu, ne iskoriste dobivena bespovratna EU sredstva u iznosu od 18,4 milijuna kuna, pa je gradonačelnik Zoričić najavio da će se uskoro očitovati o uključenju Grada u podmirenje razlike za izgradnju Coworkinga.

U nastavku sastanka razgovaralo se o proširenju kapaciteta Doma za starije osobe „Alfredo Štiglić“, projektu Pulske srednje škole, Istarskom veleučilištu, a Grad je potvrdio i da će u 2022. godini s 2,4 milijuna kuna, osiguranih u proračunu, sufinancirati otplatu kredita za izgradnju Medicinske škole u Puli. Ujedno, gradonačelnik Zoričić obećao je da će se idući tjedan na sastanku u Ministarstvu znanosti i obrazovanja angažirati da resorno Ministarstvo podmiri ranije obećanih 2 milijuna kuna za opremanje Medicinske škole.

Dvorana talijanske škole za pulske klubove

Otvoreno je i pitanje korištenja sportske dvorane Scuola media superiore italiana Dante Alighieri - Talijanske srednje škole Dante Alighieri za sportske klubove u poslijepodnevnim satima te je gradonačelnik Zoričić izvijestio kako je na tu temu već razgovarao s predstavnikom Talijanske unije Mauriziom Tremulom inzistiravši da dvoranu koriste gradski klubovi kojima nedostaje termina za treninge te kako bi se time riješili mnogi problemi.

Govorilo se i o izgradnji nove dvorane za Osnovnu školu Tone Peruška za koju Grad Pula ima projekt i dobivenu građevinsku dozvolu. Vrijednost investicije iznosi 12 milijuna kuna, a parcela se nalazi jednim dijelom u vlasništvu Grada Pule te drugim dijelom u vlasništvu Istarske županije, odnosno Učeničkog doma Pula.

Zaključeno je da će se o pitanju vlasništva još razgovarati budući da postoje i potrebe za proširenjem Učeničkog doma.

Gradonačelnik Pule je zamolio župana Miletića da na sljedećoj redovitoj koordinaciji s gradonačelnicima istarskih gradova predloži temu sufinanciranja Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda po modelu Pula, iz koje dolazi najviše korisnika, 50 posto, a ostali gradovi prema broju korisnika.

- Drago mi je da smo se našli na ovom zajedničkom sastanku kako bismo dogovorili i usuglasili daljnje korake o projektima važnima za Istarsku županiju i Grad Pulu, zaključio je župan Miletić, a gradonačelnik Zoričić složio se s prijedlogom da radne sastanke poput današnjega trebaju održavati dvaput godišnje.


FOTO: Grad Pula

Nastavite čitati

Pula
 

PULA Vozio motocikl s preinakama pa dobio novčanu kaznu

Obavljenim izvanrednim pregledom na motociklu je utvrđeno sedam većih nedostataka (u vidu zamijenjenog auspuha, bez ugrađenih retrovizora, registracijska pločica pričvršćena na neodgovarajućoj poziciji, preinake na karoseriji, blatobranu, uređaju za kočenje i dr.) koji predstavljaju opasnost u prometu. Zbog počinjenog prekršaja Iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 260 eura

Pula
 

Zbog gradnje prilaznog puta najavljena sječa dva stabla ladonje u Mutilskoj ulici. Teodora Beletić: U sukobu javnog i privatnog može i mora postojati kompromis

Da se ladonje namjeravaju posjeći te da za taj pothvat posjeduju dozvolu, potvrdili su nam iz tvrtke "Gradimo marljivo", investitora prilaznog puta i zgrade s 80 stanova. "Točno je, dozvole za rušenje imamo, kao i ostalu potrebnu dokumentaciju. Čekali smo ih tri godine", kazali su nam iz te tvrtke. Na pitanje jesu li razmišljali o alternativnom prilazu, kažu da su jesu, no da učinjeni elaborati ne idu tome u prilog.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.