Svijet nekretnina

rizičan poduhvat tajnovitog investitora

Stambeno poslovna zgrada vrijedna milijun eura kraj pulske tvornice stakla gradi se bez dozvole

Za navedenu katastarsku česticu zaprimljen je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole od strane vlasnika zemljišta, postupak izdavanja još nije okončan izdavanjem akta za gradnju, odgovorili su iz gradske uprave


 
2 min
Dražen Majić

Za navedenu katastarsku česticu zaprimljen je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole od strane vlasnika zemljišta, postupak izdavanja još nije okončan izdavanjem akta za gradnju, odgovorili su iz gradske uprave

Velika stambena zgrada izgrađena je u pulskoj Marulićevoj ulici, stotinjak metara od ulaza u tvornicu stakla. Nova pulska građevinska investicija privukla je pažnju jer se na gradilištu u nekoliko navrata pojavio bivši poznati vodnjanski političar. 

Nažalost, niti na samoj parceli, niti na službenim stranicama na internetu nije bilo moguće provjeriti tko je investitor. Naime, na gradilištu zgrade s prizemljem i tri etaže nema nikakve table, ili bilo kakve zakonom propisane oznake.

S obzirom da podataka o građevinskoj dozvoli nema ni na ISPU plaformi, očito je da je zgrada u Marulićevoj s desetak stanova i poslovnih prostora izgrađena bez dozvole. To su nam potvrdili i iz Grada Pule.

- Za navedenu katastarsku česticu zaprimljen je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole od strane vlasnika zemljišta, postupak izdavanja još nije okončan izdavanjem akta za gradnju, odgovorili su iz gradske uprave.

U zemljišnim knjigama kao vlasnik zemljišta vodi se Anton Cukon. Unatoč brojnim pokušajima nismo uspjeli od njega doznati zbog čega se na tako vrijednu investiciju usudio krenuti bez građevinske dozvole.

Poznavatelji stanja na pulskom tržištu nekretnina kažu nam da cijena netto kvadrata na toj lokaciji košta minimalno 1.300 eura po četvornom metru bez PDV-a, bez zemljišta i bez komunalija. Okvirno, cijena zemljišta na toj lokaciji je 500 eura za četvorni metar. Sveukupno, za 500 četvornih metara netto cijena investicije je milijun eura a na parceli zasad nema nikakvih hipotekarnih tereta.

Ostaje upitno kakva je to pravna država u Istri kada se investitori bez straha odlučuju ulaziti u ovako vrijedne investicije bez ikakvih dozvola.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska magistra farmacije Martina Meštrović napustila je ljekarnu i okrenula se izradi unikatnih botaničkih terarija: "Umjesto jednog stalnog posla, sada radim šest, ali u svakom uživam"

"Mama je 36 godina bila cvjećarka na Brijunima, radila je aranžmane još za Tita. Naša je kuća uvijek bila ispunjena biljem, cvijećem i ta je ljubav prema prirodi uvijek bila u meni, sada je napokon izašla na površinu. Želja mi je ljudima omogućiti da u svoj životni prostor unesu energiju biljaka putem prirode koju uspijevam ugurati u bocu", veli nam Martina Meštrović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.