Komunal

OPASNO GRADILIŠTE

(VIDEO) U SRCU ŠIJANE Radnici s krova bacaju metalne konstrukcije. EKI Inžinjering: 'Kontaktiran je i upozoren izvođač radova'

Na zgradama se i dalje nalaze prekrivene skele, ali mjesto na koje je otpad bačen nije ograđeno. Oko zgrada se može slobodno prolaziti, a u blizini je i dječji park


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Na zgradama se i dalje nalaze prekrivene skele, ali mjesto na koje je otpad bačen nije ograđeno. Oko zgrada se može slobodno prolaziti, a u blizini je i dječji park

U samom centru pulske četvrti Šijana, u Divkovićevoj ulici, već nekoliko mjeseci traju radovi obnove na dvjema zgradama. Stanar jedne od susjednih zgrada proslijedio nam je video u kojem je vidljivo da radnik sa zadnjeg kata baca dijelove metalnih konstrukcija na tlo.

Na zgradama su prekrivene skele, ali mjesto na koje je otpad bačen nije ograđeno. Oko zgrada se može slobodno prolaziti, a u blizini je i dječji park.

Kako je vidljivo u videu, radnik je s krova bacao željezne konstrukcije na travnatu površinu iza zgrade gdje se sprema i ostali građevinski otpad.

Uputili smo se na mjesto radova i u trenutku našeg dolaska, radnici građevinski materjal nisu bacali sa skele. Postavlja se pitanje je li ovakav način odlaganja opasan za stanare i ostale prolaznike?

O svemu smo pitali i nadležnog upravitelja zgrade. Direktor tvrtke Eki inžinjering Eduard Cinkopan odgovorio nam je da nije upoznat s time da radnici s krova bacaju željeznu konstrukciju.

"Odmah po vašem pozivu, kontaktiran je i upozoren izvođač radova", odgovorio je Cinkopan.

Iz razgovora sa stanarima saznajemo da nestrpljivo iščekuju završetak radova koji je bio predviđen 17. svibnja. O ovoj obnovi smo već ranije pisali. Postavljeno je više od pet tisuća kvadratnih metara skele na zgrade koje se obnavljaju u sklopu projekta energetske obnove zgrada. Izvođač radova je tvrtka Jukić DAM, a investitor Eki inžinjering d.o.o.

(Napisala Zorica PETROVIĆ)


Nastavite čitati

Pula
 

U Puli je podstanarima teško naći krov nad glavom. "Nas sedmero živi u 40 kvadrata. Niti za 800 eura nisam uspjela pronaći dom sebi i djeci"

Od Igora Loparića, predsjednika pulske udruge Naš san njihov osmijeh, doznajemo da se njima svakodnevno javljaju obitelji s djecom i samohrani roditelji koji nemaju gdje, najčešće jer moraju izaći iz stana radi turista. Onda se snalaze kod prijatelja, obitelji, no dugoročno takav smještaj nije održiv. Zbog toga su pokrenuli inicijativu "Stan za lakši stan" kojom žele pomoći obiteljima koji traže smještaj na duži period na način da im financiraju dio plaćanja najma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.