Krasna Zemlja

Korak dalje u realizaciji nove bespravne favele

FOTO U šumi Darija Marčete bager priprema teren za cestu i vikend parcele

Ovog tjedna na terenski uviđaj izlazi Šumarska inspekcija Državnog inspektorata koja će izdati optužni prijedlog protiv Darija Marčete Općinskom sudu u Puli


 
1 min
Ivan Dobran

Ovog tjedna na terenski uviđaj izlazi Šumarska inspekcija Državnog inspektorata koja će izdati optužni prijedlog protiv Darija Marčete Općinskom sudu u Puli

Na česticama  pokraj Peroja u vlasništvu fažanskog vinara Darija Marčete radi se nedjeljom. Pokazuju to jučer snimljene fotografije koje je našoj redakciji poslala čitateljica, a koje prikazuju bager na malčiranoj šumi na koju smo upozoravali u nedavnom članku.

Za ove radove nije izdana dozvola pa je moguće da se nedjeljom radi kako bi se izbjegla inspekcija.

Ovog tjedna na terenski uviđaj izlazi Šumarska inspekcija Državnog inspektorata koja će protiv vlasnika izdati optužni prijedlog Općinskom sudu u Puli.

Podsjetimo kako je vinar Dario Marčeta ovu šumu parcelirao i, nakon prodaje prvih parcela, počeo graditi ranije ucrtani pristupni put.

U ranijem članku koji smo objavili o parcelaciji u režiji vinarske obitelji Marčeta, otac Dario podsjetio je da je parcelacija bila legalna kada je ju je on odradio.

- Ne znam što bih vam rekao. Imate pravo ali ne znam što bih vam rekao. Što god da vam kažem će biti bez veze. Cijeli život se mučim po zemlji pa zašto ne bi napravio nešto što je legalno. To nije zabranjeno. A što je danas moralno?, izjavio je Marčeta.

Dok je istina da je parcelacija legalno odrađena, radovi koji se trenutno odvijaju na terenu zasigurno su nelegalni.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.