Krasna Zemlja

ŠETIMANE FRITAJA

Središnja Istra najavljuje proljetne manifestacije. U fokusu fritaja i špaleta

Cijene fritaja, tijekom travnja, kretat će se od 30 do 50 kuna, a kušati ih možete u brojnim ugostiteljskim objektima središnje Istre. Organizator gastronomske manifestacije je Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizator Udruženje obrtnika Pazin


 
1 min
Istra24
Foto: Turistička zajednica središnje Istre

Cijene fritaja, tijekom travnja, kretat će se od 30 do 50 kuna, a kušati ih možete u brojnim ugostiteljskim objektima središnje Istre. Organizator gastronomske manifestacije je Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizator Udruženje obrtnika Pazin

U Svetom Petru u Šumi danas je najavljena gastronomska manifestacija Šetimane fritaja središnje Istre, koja će se odvijati od 8. do 30. travnja u ugostiteljskim objektima s područja Turističke zajednice središnje Istre.

U navedenom će razdoblju ugostitelji nuditi fritaje kao tradicionalni istarski objed u kombinacijama raznih sastojaka.

Među njima će glavno mjesto zauzimati samoniklo bilje dostupno u Istri upravo u proljetnom razdoblju; poput šparuga, maslačka i medvjeđeg luka uz, naravno, domaća jaja. 

Cijene fritaja kretat će se od 30 do 50 kuna, a kušati ih možete u brojnim ugostiteljskim objektima središnje Istre.

Organizator gastronomske manifestacije je Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizator Udruženje obrtnika Pazin.

Također, u istom razdoblju, Konoba Doma u Svetom Petru u Šumi organizira novo gastronomsko događanje, Mjesec supetarske špalete.


Foto: Turistička zajednica središnje Istre

Nastavite čitati

Istra
 

REZULTATI POPISA Talijana ima 30 posto manje; ako je matematika društveno relevantna, hoće li se jednakim postotkom smanjiti manjinska prava?

Društveni problemi su daleko dublji, plitkost politike njima se ne bavi. Brojke su daleko bitnije, recimo, Plenkoviću i njegovoj vladi koja egzistira zahvaljujući manjinama, odnosno glasu manjinskih zastupnika kojima su brojke jednako značajne. S obzirom na dugovječnost zastupničkog staža Furio Radin je u nekoliko navrata postao bitan faktor hrvatske politike. Smiješno, ali istinito: većina preživljava na grbači manjina, to je vlada Hrvata, Talijana, Srba, Roma, Bošnjaka itd. itd…

Istra
 

VRATILI SE BJELOGLAVI SUPOVI Na Učki tri gnijezda nakon više od sto godina. Tri ptića uskoro će poletjeti

Sada se supovima koji slijeću na padine Učke ostavlja oko 500 kilograma hrane na tjedan, a od 2017. su na hranilište, svojevrsni "restoran" za supove, dopremljene oko 34 tone hrane * Mladi supovi krenut će na petogodišnje putovanje, tijekom kojega nadlijeću Balkan, Sjevernu Afriku, Španjolsku i druge krajeve te se nakon pet godina vraćaju kući, na mjesto na kojemu su se izlegli

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.