U Svetom Petru u Šumi danas je najavljena gastronomska manifestacija Šetimane fritaja središnje Istre, koja će se odvijati od 8. do 30. travnja u ugostiteljskim objektima s područja Turističke zajednice središnje Istre.
U navedenom će razdoblju ugostitelji nuditi fritaje kao tradicionalni istarski objed u kombinacijama raznih sastojaka.
Među njima će glavno mjesto zauzimati samoniklo bilje dostupno u Istri upravo u proljetnom razdoblju; poput šparuga, maslačka i medvjeđeg luka uz, naravno, domaća jaja.
Cijene fritaja kretat će se od 30 do 50 kuna, a kušati ih možete u brojnim ugostiteljskim objektima središnje Istre.
Organizator gastronomske manifestacije je Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizator Udruženje obrtnika Pazin.
Također, u istom razdoblju, Konoba Doma u Svetom Petru u Šumi organizira novo gastronomsko događanje, Mjesec supetarske špalete.