Politika i društvo

Jučer 116, danas 259 novozaraženih

Zabrinjavajuće: U jednom danu u Istri 100-postotni porast zaraženih koronom! Troše se ogromne količine kisika

U Općoj bolnici Pula preminule su četiri COVID-19 pozitivne osobe (1930., 1933., 1944. i 1951. godište), s pridruženim kroničnim bolestima. Potvrđeno je 259 novozaraženih osoba s našeg područja. Situacija je prilično zabrinjavajuća


 
1 min
Matea Čelebija
Na bolničkom liječenju nalazi 80 pacijenata, u respiracijskom centru 8 osoba

U Općoj bolnici Pula preminule su četiri COVID-19 pozitivne osobe (1930., 1933., 1944. i 1951. godište), s pridruženim kroničnim bolestima. Potvrđeno je 259 novozaraženih osoba s našeg područja. Situacija je prilično zabrinjavajuća

U Općoj bolnici Pula preminule su četiri COVID-19 pozitivne osobe (1930., 1933., 1944. i 1951. godište), s pridruženim kroničnim bolestima. Potvrđeno je 259 novozaraženih osoba s našeg područja.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 719 uzoraka briseva na COVID-19.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 80 pacijenta, od kojih je na Odjelu za infektologiju 70 osoba, na Odjelu za ginekologiju 1 osoba, Odjelu za kirurgiju 1 osoba, a u respiracijskom centru 8 osoba.

Izliječene su 143 osobe.

Da je situacija u Istri kao i u ostalim dijelovima zemlje (možda najgore u Šibeniku gdje u tamošnjoj bolnici nema više ležaja) govore i jučerašnje izjave ravnateljice pulske bolnice dr. Irene Hrstić za portal Istra24, kao i njenih kolega u Županijskom stožeru, dr. Aleksandra Stojanovića i šefa Istarskog stožera, Dina Kozlevca.

Dr. Irena Hrstić ustvrdila je jučer da se: "Troše ogromne količine kisika za pacijente", kao i to da su djelatnici bolnice kronično umorni.

Stojanović nam je jučer pak kazao: "Dok je, prije svega nekoliko dana, u pulsku Nazorovu stizalo dvjestotinjak takvih zahtjeva simptomatskih pacijenata, ovih se dana brojka popela na četiristo. Uputnice ondje stižu s područja cijele Puljštine, a ostatak Istre testira se u Domovima zdravlja pojedinih gradova."

 


FOTO: Freepik

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.