Politika i društvo

Jučer 116, danas 259 novozaraženih

Zabrinjavajuće: U jednom danu u Istri 100-postotni porast zaraženih koronom! Troše se ogromne količine kisika

U Općoj bolnici Pula preminule su četiri COVID-19 pozitivne osobe (1930., 1933., 1944. i 1951. godište), s pridruženim kroničnim bolestima. Potvrđeno je 259 novozaraženih osoba s našeg područja. Situacija je prilično zabrinjavajuća


 
1 min
Matea Čelebija
Na bolničkom liječenju nalazi 80 pacijenata, u respiracijskom centru 8 osoba

U Općoj bolnici Pula preminule su četiri COVID-19 pozitivne osobe (1930., 1933., 1944. i 1951. godište), s pridruženim kroničnim bolestima. Potvrđeno je 259 novozaraženih osoba s našeg područja. Situacija je prilično zabrinjavajuća

U Općoj bolnici Pula preminule su četiri COVID-19 pozitivne osobe (1930., 1933., 1944. i 1951. godište), s pridruženim kroničnim bolestima. Potvrđeno je 259 novozaraženih osoba s našeg područja.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 719 uzoraka briseva na COVID-19.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 80 pacijenta, od kojih je na Odjelu za infektologiju 70 osoba, na Odjelu za ginekologiju 1 osoba, Odjelu za kirurgiju 1 osoba, a u respiracijskom centru 8 osoba.

Izliječene su 143 osobe.

Da je situacija u Istri kao i u ostalim dijelovima zemlje (možda najgore u Šibeniku gdje u tamošnjoj bolnici nema više ležaja) govore i jučerašnje izjave ravnateljice pulske bolnice dr. Irene Hrstić za portal Istra24, kao i njenih kolega u Županijskom stožeru, dr. Aleksandra Stojanovića i šefa Istarskog stožera, Dina Kozlevca.

Dr. Irena Hrstić ustvrdila je jučer da se: "Troše ogromne količine kisika za pacijente", kao i to da su djelatnici bolnice kronično umorni.

Stojanović nam je jučer pak kazao: "Dok je, prije svega nekoliko dana, u pulsku Nazorovu stizalo dvjestotinjak takvih zahtjeva simptomatskih pacijenata, ovih se dana brojka popela na četiristo. Uputnice ondje stižu s područja cijele Puljštine, a ostatak Istre testira se u Domovima zdravlja pojedinih gradova."

 


FOTO: Freepik

Nastavite čitati

Istra
 

ZA TROFEJNE ROGOVE JELENA AKSISA LOVCI NA BRIJUNIMA PLAĆAJU I DO 10 TISUĆA KUNA Novi šef Brijuna Eduard Kolić odbacuje optužbe o ilegalnim lovačkim seansama: 'Zapošljavanje moje kćeri i zeta na Brijunima nema veze sa mnom!'

Bavio sam se zebrama, Lankom, tovarima, ovcama i 'drugim životinjama', ali nisam ubijao. Lovci uplate spavanje u vili koja košta 500 ili 600 eura po jednoj noći. Idu na čeku, uglavnom se fotografiraju i idu dalje. Znaju stajati i do tri dana, a da ništa ne upucaju. Ja nikad nisam ubio niti jednu životinju, iako imam lovačku iskaznicu. Sada sam u poziciji da neke stvari mogu promijeniti osobito što se tog lovnog turizma tiče koji Brijunima donosi prihod od možda 50 tisuća kuna godišnje što je zanemariv iznos.

Istra
 

IDS predstavio anketu za stambeno zbrinjavanje i prijedloge za proračun Poreča

U prijedlog je uvršten nastavak uređenja starogradskih ulica, poput Trga Marafor, a u planu je i obnova Cimare, odnosno Trga Joakima Rakovca. U starom gradu, stavit planira se staviti u funkciju palaču Becich uz zadržavanje vlasništva * Predložili smo i dogradnju Doma za starije osobe, kao i nastavak izgradnje objekata nogometnog kampusa u zoni Košambra", rekao je Roland Kosinožić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.