Sport i rekreacija

DONOSIMO IMENA POBJEDNIKA

(FOTO) UVERTIRA U 5. PULA MARATHON: Dvjestotinjak djece istrčalo utrke na 150 i 250 metara

Start i cilj bio je ispred Arene. Prije i nakon utrka održavali su se razni animacijski programi, bilo je veselog zagrijavanja i prigodnih nagrada za sve sudionike. Sva djeca dobila su prigodnu medalju, no organizatori napominju kako su najvažniji cilj sudjelovanje i usađivanje zdravih navika u najmlađe, donosimo u nastavku imena tri najbolja po kategorijama


 
2 min
Istra24

Start i cilj bio je ispred Arene. Prije i nakon utrka održavali su se razni animacijski programi, bilo je veselog zagrijavanja i prigodnih nagrada za sve sudionike. Sva djeca dobila su prigodnu medalju, no organizatori napominju kako su najvažniji cilj sudjelovanje i usađivanje zdravih navika u najmlađe, donosimo u nastavku imena tri najbolja po kategorijama

Dok se oni veći trkači tek spremaju za večerašnji 5. Pula Marathon, jučer su ispred Arene održane dječje utrke u sklopu ove sportske manifestacije.

Bio je to pravi doživljaj za cijelu obitelj, poručuju organizatori. Djeca su dala sve od sebe da sudjeluju, a roditelji, prijatelji i rodbina su bodrili ove malene borce pa ni ove godine nisu izostali pozitivna atmosfera, veselje i dječja igra što je, poručuju iz Pula Marathona, i ideja ove utrke – da se na najmlađe prenese sportski, zdravi duh te da su svi pobjednici jer sudjeluju.

Utrke za djecu bile su razvrstane u pet kategorija i to: od 3-4 godine, zatim 5-6 godina,  1.-2. razred,  3.-4. razred i zadnja kategorija je za djecu koja pohađaju 5.-6 razred osnovne škole.

Dječje utrke su se trčale na 150 metara do 250 metara, a djevojčice i dječaci trčali su odvojeno. Sudjelovalo je oko dvjestotinjak djece, a start i cilj bio je ispred Arene. Prije i nakon dječjih utrka održavali su se razni animacijski programi, bilo je veselog zagrijavanja i prigodnih nagrada za sve sudionike. Sva djeca dobila su prigodnu medalju. Iako natjecanje i pobjeda nisu osnovni cilj organiziranja dječjih utrka, već sudjelovanje i usađivanje zdravih navika u najmlađe, donosimo u nastavku imena tri najbolja po kategorijama.

U kategoriji 'predškolarci' (3-4 godine) za djevojčice, na prvom mjestu bila je Lola Rušiti, na drugom Eli Polondak, a na trećem mjestu je bila Nina Damjanović.

U istoj kategoriji za dječake, na prvom mjestu bio je David Damjanović, na drugom Majk Kadić, a na trećem Tin Vedernjak. 

U kategoriji 'predškolarci' (5-6 godina) sljedeći je poredak u skupini za djevojčice: 1.Tamara Ostojić, 2. Elin Deak, 3. Anika Živković. U istoj kategoriji u skupini za dječake poredak je sljedeći: 1. Leo Šiston, 2. Fran Stipić, 3. Jona Cerkovnik.

U kategoriti 'školarci 1. i 2. razred', poredak je bio sljedeći. Djevojčice: 1. Vita Opassich, 2. Nikol Peteh, 3. Andreja Jagić. U skupini dječaci, prva tri mjesta su sljedeća: 1. Lovre Kereš, 2. Karlo Šušnjić i 3. Frane Poljak.

U kategoriji 'školarci za (3. i 4. razred)', poredak je sljedeći. Djevojčice: 1. Adriana Josipović, 2. Melani Pernić i 3. Lara Pamić. Kod skupine dječaci, poredak je: 1. Burhan Abdulahi, 2. Lukas Ian Perhoč i 3. Frane Kereš. Kod kategorije 'školarci (5. i 6. razrede) u skupini za djevojčice, 1. Leona Rudić, 2. Ana Franinović i 3. Frea Žgomba, a u kategoriji za dječake: 1. Diego Pastorčić, 2. Kevin Kolec i 3. Eric Zginskić.


Foto: Pula Marathon

Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO) U SRIJEDU SE OTVARA CENTAR KLIK Završena je izgradnja novog praktikuma pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu

Pulski je KLIK jedan od ukupno šest ovakvih centara izvrsnosti u Hrvatskoj, a njegova uspostava tekla je u dva odvojena projekta. Dok se prvi, koji je uključivao izgradnju, dijelom financirao iz EU fondova, nešto ispod četiri milijuna eura pokrila je Istarska županija. Drugi pak dio obuhvaća stručna usavršavanja nastavnika i provedbu visoko kvalitetne nastave u partnerstvu s javnim i privatnim sektorom, a njegova vrijednost od 5,9 milijuna eura u potpunosti se financira iz Europskog socijalnog fonda

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.