Sport i rekreacija

DONOSIMO IMENA POBJEDNIKA

(FOTO) UVERTIRA U 5. PULA MARATHON: Dvjestotinjak djece istrčalo utrke na 150 i 250 metara

Start i cilj bio je ispred Arene. Prije i nakon utrka održavali su se razni animacijski programi, bilo je veselog zagrijavanja i prigodnih nagrada za sve sudionike. Sva djeca dobila su prigodnu medalju, no organizatori napominju kako su najvažniji cilj sudjelovanje i usađivanje zdravih navika u najmlađe, donosimo u nastavku imena tri najbolja po kategorijama


 
2 min
Istra24

Start i cilj bio je ispred Arene. Prije i nakon utrka održavali su se razni animacijski programi, bilo je veselog zagrijavanja i prigodnih nagrada za sve sudionike. Sva djeca dobila su prigodnu medalju, no organizatori napominju kako su najvažniji cilj sudjelovanje i usađivanje zdravih navika u najmlađe, donosimo u nastavku imena tri najbolja po kategorijama

Dok se oni veći trkači tek spremaju za večerašnji 5. Pula Marathon, jučer su ispred Arene održane dječje utrke u sklopu ove sportske manifestacije.

Bio je to pravi doživljaj za cijelu obitelj, poručuju organizatori. Djeca su dala sve od sebe da sudjeluju, a roditelji, prijatelji i rodbina su bodrili ove malene borce pa ni ove godine nisu izostali pozitivna atmosfera, veselje i dječja igra što je, poručuju iz Pula Marathona, i ideja ove utrke – da se na najmlađe prenese sportski, zdravi duh te da su svi pobjednici jer sudjeluju.

Utrke za djecu bile su razvrstane u pet kategorija i to: od 3-4 godine, zatim 5-6 godina,  1.-2. razred,  3.-4. razred i zadnja kategorija je za djecu koja pohađaju 5.-6 razred osnovne škole.

Dječje utrke su se trčale na 150 metara do 250 metara, a djevojčice i dječaci trčali su odvojeno. Sudjelovalo je oko dvjestotinjak djece, a start i cilj bio je ispred Arene. Prije i nakon dječjih utrka održavali su se razni animacijski programi, bilo je veselog zagrijavanja i prigodnih nagrada za sve sudionike. Sva djeca dobila su prigodnu medalju. Iako natjecanje i pobjeda nisu osnovni cilj organiziranja dječjih utrka, već sudjelovanje i usađivanje zdravih navika u najmlađe, donosimo u nastavku imena tri najbolja po kategorijama.

U kategoriji 'predškolarci' (3-4 godine) za djevojčice, na prvom mjestu bila je Lola Rušiti, na drugom Eli Polondak, a na trećem mjestu je bila Nina Damjanović.

U istoj kategoriji za dječake, na prvom mjestu bio je David Damjanović, na drugom Majk Kadić, a na trećem Tin Vedernjak. 

U kategoriji 'predškolarci' (5-6 godina) sljedeći je poredak u skupini za djevojčice: 1.Tamara Ostojić, 2. Elin Deak, 3. Anika Živković. U istoj kategoriji u skupini za dječake poredak je sljedeći: 1. Leo Šiston, 2. Fran Stipić, 3. Jona Cerkovnik.

U kategoriti 'školarci 1. i 2. razred', poredak je bio sljedeći. Djevojčice: 1. Vita Opassich, 2. Nikol Peteh, 3. Andreja Jagić. U skupini dječaci, prva tri mjesta su sljedeća: 1. Lovre Kereš, 2. Karlo Šušnjić i 3. Frane Poljak.

U kategoriji 'školarci za (3. i 4. razred)', poredak je sljedeći. Djevojčice: 1. Adriana Josipović, 2. Melani Pernić i 3. Lara Pamić. Kod skupine dječaci, poredak je: 1. Burhan Abdulahi, 2. Lukas Ian Perhoč i 3. Frane Kereš. Kod kategorije 'školarci (5. i 6. razrede) u skupini za djevojčice, 1. Leona Rudić, 2. Ana Franinović i 3. Frea Žgomba, a u kategoriji za dječake: 1. Diego Pastorčić, 2. Kevin Kolec i 3. Eric Zginskić.


Foto: Pula Marathon

Nastavite čitati

Pula
 

VOZILA PUNA IZMETA, A ULICA SMRDI Nastavlja se dugogodišnji problem stanara Kolodvorske ulice u Puli

Zvučni rastjerivači bilo koje vrste su funkcionalni prvih nekoliko dana, a nakon toga, to se može tretirati kao bačeni novac. Razlog je taj, da se ptice jako brzo naviknu na zvuk, te shvate da se radi o varci koja im ne predstavlja opasnost, i shodno tome nastavljaju boraviti na toj lokaciji, poručuje dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljica Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.