Kultura

DODIJELIT ĆE SE tijekom festivala

Javna ustanova Pula Film Festival otvorila poziv za predlaganje kandidata za nagradu Marijan Rotar

O dobitniku odlučuje višečlano Upravno vijeće JU Pula Film Festival, a bit će dodijeljena na 71. Pulskom filmskom festivalu. Lani je nagradu dobio Arheološki muzej Istre


 
2 min
Istra24

O dobitniku odlučuje višečlano Upravno vijeće JU Pula Film Festival, a bit će dodijeljena na 71. Pulskom filmskom festivalu. Lani je nagradu dobio Arheološki muzej Istre

Javna ustanova Pula Film Festival otvorila je poziv za predlaganje kandidata za nagradu Marijan Rotar koja se tradicionalno dodjeljuje tijekom Pulskog filmskog festivala pojedincu ili ustanovi koji su svojim idejama i djelima spajali Pulu i film i na taj način pridonijeli razvoju Festivala i prepoznatljivosti Pule kao filmskog grada.

Kandidature se podnose u pisanom obliku s podacima o podnositelju i obrazloženjem prijedloga kandidature. Prijedlozi se dostavljaju do 15. svibnja poštom na adresu: JU Pula Film Festival (Nagrada Marijan Rotar), Uspon na Kaštel 2, 52100 Pula.
Nagradu Marijan Rotar utemeljila je JU Pula Film Festival 2004. godine u čast Marijanu Rotaru (1927. - 2003.), idejnom začetniku i osnivaču Pulskog filmskog festivala. O dobitniku odlučuje višečlano Upravno vijeće JU Pula Film Festival, a bit će dodijeljena na 71. Pulskom filmskom festivalu. Lani je nagradu dobio Arheološki muzej Istre. Ostali dosadašnji dobitnici nagrade su Fadil Hadžić, Petar Krelja, Gverino Zuban, Martin Bizjak, Igor Galo, Miroslav Tatić, Pulska publika, Glas Istre, Duško Marušić Čiči, Armando Debeljuh, Mate Ćurić, Hrvatski Telekom, Alfi Kabiljo, PPMI – MSNI, Radio Pula, Pulska filmska tvornica.

Nadalje, Pulski filmski festival drugu godinu zaredom organizira program "Scenarij kinohita" s ciljem da podrži filmske projekte koji uspješno spajaju autorski i komercijalni senzibilitet. Program predstavljanja projekata (pitching) koji će se održati tijekom 71. Pulskog filmskog festivala namijenjen je svim redateljima, producentima, scenaristima ili drugim autorima čiji je projekt dugometražnog filma u fazi razvoja.

Pravo prijave imaju isključivo većinske hrvatske produkcije svih rodova i žanrova kojima još nisu odobrena sredstva za proizvodnju od Hrvatskog audiovizualnog centra ili drugih filmskih fondova. Najboljem projektu pripast će novčana nagrada u iznosu od 10 tisuća eura koju osiguravaju distributerska tvrtka Blitz i Hrvatski audiovizualni centar. Poziv je otvoren do 16. svibnja 2024. godine.

Također, Pulski filmski festival i United Media pokrenuli su partnerski projekt "Make the Scene!" koji uključuje međunarodnu radionicu razvoja scenarija televizijskih serija, a najboljem projektu pripast će nagrada u vrijednosti od 10.000 eura.

Pozivaju se talentirani autori i autorice, zajedno s produkcijskom kućom ili samostalno, da predstave svoje originalne i kvalitetne projekte igranih televizijskih serija, a rok za prijavu otvoren je do 30. travnja 2024.


Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO) SVEČANA SJEDNICA PULSKOG GRADSKOG VIJEĆA Filip Zoričić: Pula je grad koji svaki dan slobodarski govori. Pula je najbolje mjesto za život

Pula mi je život, izgovorio je danas Radovan Kirin, ovogodišnji dobitnik Povelje počasnog građanina, zaradivši time gromoglasni pljesak. Život sam dao Istri. Mogao sam živjeti u Beogradu, Zagrebu, Celju, Njemačkoj, ali sam se vječito vraćao kući, dodao je. Uz Kirina, najviša priznanja dodijeljena su danas i Školi za odgoj i obrazovanje, arhitektu Josipu Brezcu te znanstvenici Rozaliji Javoran, a nekolicini sugrađana dodijeljena su i posebna priznanja gradonačelnika

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.