Politika i društvo

posljednja tiskovna prije izborne šutnje

MOŽEMO! IDS mora prije izbora jasno reći dolazi li u obzir koaliranje s HDZ-om. SVE DRUGO JE PRIJEVARA!

Ukoliko postoji šansa da IDS podrži vladu HDZ-a, pozivam Dalibora Pausa da javno obznani pod kojim uvjetima. Je li to ministarstvo turizma ili neko drugo ministarstvo? Vidim da se taj odgovor u kampanji vješto izbjegavao. Mislim da je pošteno da se ta opcija objasni, smatra Suzana Jašić


 
3 min
Dražen Majić

Ukoliko postoji šansa da IDS podrži vladu HDZ-a, pozivam Dalibora Pausa da javno obznani pod kojim uvjetima. Je li to ministarstvo turizma ili neko drugo ministarstvo? Vidim da se taj odgovor u kampanji vješto izbjegavao. Mislim da je pošteno da se ta opcija objasni, smatra Suzana Jašić

Predstvanici istarskog ogranka stranke Možemo! održali su svoju zadnju tiskovnu konferenciju prije parlamentarnih izbora u srijedu. Novinarima su se obratile nositeljica liste Dušica Radojčić i pazinska gradonačelnica Suzana Jašić koja je također na listi.

- Na terenu smo dobili jako dobar feedback građana koji su potvrdili da su teme koje smo odabrali kao prioritetne i njima jako važne. To su prije svega problem prekomjernog turizma, problem nepriuštivog stanovanja zbog kojeg brojni mladi odlaze iz zemlje, te bespravna gradnja. Građani su nas pohvalili i zbog toga što ne odustajemo od svojih principa i kad smo u opoziciji i kad smo na vlasti. U Zagrebu i Pazinu smo pokazali što se sve može kad se ne krade, kad se ne pogoduje i kad nema korupcije, izjavila je Radojčić.

Pazinska gradonačelnica Suzana Jašić također je zadovoljna reakcijom na terenu.

- Na terenu su nam prilazili i birači drugih stranaka, posebno onih kojima je u cilju smijeniti HDZ. To je dobro da građani različitih stavova mogu raspravljati. Jako je bitno da u Istri postoji jedna pristojna i uvažavajuća komunikacija, naglasila je Jašić.

- Važno je napomenuti i da smo primijetili da je biračima IDS-a jako važno da ta stranka uskrati podršku HDZ-u. Njihovi su birači jako motivirani za smjenu HDZ-a. Zato javno pozivam predsjednika HDZ-a Dalibora Pausa da se prije izbora javno odredi o tome dolazi li u obzir da IDS sa svojim zastupnicima podrži vladu Andreja Plenkovića. To je prevažno pitanje u ovoj kampanji. Ne samo za glasače IDS-a nego i za cjelokupnu hrvatsku javnost. Ukoliko postoji šanse da IDS podrži vladu HDZ-a, neka Puas javno obznani pod kojim uvjetima. Je li to ministarstvo turizma ili neko drugo ministarstvo, mislim da je pošteno da se ta opcija objasni. Vidim da se taj odgovor u kampanji vješto izbjegavao, zaključila je Jašić.

Naime, iz IDS-ovih krugova posjednih dana dolaze glasovi brojnih nezadovoljnika koji kažu da u vrhu stranke razmišljaju o ponudi HDZ-a koja oprilike glasi: donesite tri mandata i evo vam ministarstvo turizma. Iz Možemo! ističu i da je Paus na nedavnom sučeljavanju izbjegao precizan odgovor o koaliranju s HDZ-om.

Na pitanje da komentira tvrdnju počasnog predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića da u stranci Možemo! mrze IDS dobili smo sljedeći odgovor.

- Ne radi se o nikakvoj mržnji nego o razotkrivanju politika IDS-a i korupcijske mreže koja se isplela zadnjih 30 godina i potpunu devastaciju priobalja, rekla je Radojčić.

- Nema u politici ni ljubavi ni mržnje. Postoji samo neslaganje s načinom provođenja IDS-ovih politika i načinom obnašanja vlasti. Mislim da će IDS kad ode u još jaču opoziciju morati odlučiti hoće li biti privjesak vladajućih ili će redifinirati svoje vrijednosti, dodala ja Jašić.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.