republika - dugi
Komunal

"SUKLADNO PRORAČUNSKIM MOGUĆNOSTIMA"

Grad Pula će uložiti novac za obnovu infrastrukture na Fratarskom otoku. Obnovit će i mol

Planiran iznos investicije rekonstrukcije mola je 180 tisuća eura


 
1 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Planiran iznos investicije rekonstrukcije mola je 180 tisuća eura

Grad Pula će tijekom 2025. i 2026. godine, "sukladno proračunskim mogućnostima", izdvojiti iznos do 30 posto od troškova nužnih i korisnih ulaganja u objekte i infrastrukturu na Fratarskom otoku. Riječ je isključivo o ulaganjima za obnovu krovova, fasada i vodoinstalacija, za nabavu i ugradnju bioseptičkih jama te prijevoz kanti za otpad.

Navedeno je tako u odluci o davanju na korištenje katastarskih čestica na otoku Veruda gradskom poduzeću Pula usluge i upravljanje, koja će se idućeg tjedna, na sjednici pulskog Gradskog vijeća, naći pred vijećnice i vijećnike, a kojom se, zapravo, Fratarski otok pulskoj tvrtki opet (ranije je to bila tvrtka Fratarski) daje zbog upravljanja kampom.

U odluci je ponovljena i stavka rekonstrukcije mola utvrđena Planom upravljanja pomorskim dobrom za razdoblje 2024. – 2028. godine. Planiran iznos te investicije je 180 tisuća eura. No, u obnovu mola se, kako neslužbeno doznajemo, sasvim sigurno neće ići prije početka sezone kampiranja u lipnju.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska umirovljenica: "Rekla sam dosta! Nema pravo pucati na mene, sve sam snimila. Pod cijenu života branit ću pravo da sjednem na zidić i pomazim Vegu"

Najprije je vikao na mene, da mu skupljam štakore, da nemam što tu sjediti. Onda je po cijeloj dužini zida pobacao zemlju kako ne bih mogla sjediti, zatim me počeo tjerati prskajući me vodom. To sam prijavila policiji, no nakon toga napadi su bili sve žešći, ispričala nam je Puljanka * Policijski službenici u 2023. i 2024. godini u tri su navrata postupali po dojavama u Nazorovoj ulici poradi nesuglasica između građana koje su nastale u svezi hranjenja mačaka

Pula
 

Rozalija Javoran, dobitnica Grba Grada Pule: "Bilo je otpora pojedinaca, no gotovo svi zahtjevi roditelja djece s teškoćama su usvojeni"

Nije bilo lako, održala sam brojne prezentacije rada, sastanke na kojima su bili predstavnici Grada Pule, Istarske županije, Istarskih domova zdravlja, Centra za socijalnu skrb, Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju Martin Horvat iz Rovinja. Iako je bilo otpora nitko nije mogao ostati imun na činjenice, na brojne probleme koje s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama, na njihove vapaje i u roku od godinu dana većina je zahtjeva, koje smo u radu zajednički postavili kao ciljeve, doista i riješena, veli Javoran

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.