Kultura

U srijedu 17. travnja

AUTOR KOJI ISTRAŽUJE KOMPLEKSNOST LJUDSKIH ODNOSA: U Pazinu razgovor s autorom Kristianom Novakom i producentom Danijelom Pekom.

Kristian Novak autor je iznimno čitanih romana „Črna mati zemla", „Ciganin, ali najljepši" i „Slučaj vlastite pogibelji" objavljenih u više izdanja * Prikazat će se i film „Kazneni udarac", kratkometražni uradak koji izaziva duboke meocije


 
2 min
Istra24

Kristian Novak autor je iznimno čitanih romana „Črna mati zemla", „Ciganin, ali najljepši" i „Slučaj vlastite pogibelji" objavljenih u više izdanja * Prikazat će se i film „Kazneni udarac", kratkometražni uradak koji izaziva duboke meocije

U srijedu 17. travnja u 11 sati u Gradsku knjižnicu Pazin na programu su druženje i razgovor s autorom Kristianom Novakom i producentom Danijelom Pekom.

Osim razgovora bit će prikazan i film „Kazneni udarac".

Kristian Novak autor je iznimno čitanih romana „Črna mati zemla", „Ciganin, ali najljepši" i „Slučaj vlastite pogibelji" objavljenih u više izdanja. Romani „Črna mati zemla" i „Ciganin, ali najljepši"  prevedeni su na više jezika. Sva su tri romana postavljena na kazališne daske, a nadamo se  i filmskoj adaptaciji. U romanima autor istražuje kompleksnost ljudskih odnosa, identitet, piše o osjetljivim društvenim pitanjima, ali i izaziva snažne emocije.

Snažne emocije izaziva i kratkometražni igrani film „Kazneni udarac" (2021.) nastao prema motivima iz poglavlja romana „Črna mati zemla". Film je nastao u hrvatskoj, slovenskoj i austrijskoj koprodukciji. Režiju potpisuje Rok Biček, scenarij Rok Biček i Kristian Novak, a producenti su Katarina Prpić, Danijel Pek i Rok Biček.

Program je besplatan i, iako prvenstveno namijenjen srednjoškolcima, otvoren je za svu zainteresiranu javnost. Održava se u sklopu projekta FKK-FilmKnjigaKazalište čiji je nositelj Gradska knjižnica Pazin, ali u njemu ravnopravno sudjeluju i partneri su Pazinski kolegij – Klasična gimnazija, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, Centar za mlade Alarm Pazin i Pučko otvoreno učilište u Pazinu. Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija i Istarske županije.


Nastavite čitati

Istra
 

(FOTO) U maslinicima stare Barbarige iznova otkriveni ostaci jedne od najvećih uljara iz doba Rimskog carstva

Ovo je tek manji dio velikog kompleksa. Antički pisci kada govore o velikim postrojenjima i kapacitetima, kažu da već pet do šest tijesaka podrazumijeva velike proizvodne mogućnosti. Jasno vam je onda što znači ovdašnjih 12 komada, kaže prof. Davor Bulić s Odsjeka za arhitekturu pulskog sveučilišta. Nakon prvog otkrića, obišao ju je čak i Tito, a za stručnjake iz SAD ona predstavlja pravu znanstvenu poslasticu. Ipak, trebalo je proći 70 godina da se s nje po drugi put skinu humus i drača

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.