Komunal

NOVI AGREGAT, NOVA EPIZODA 'SAPUNICE'

Ponovno svijetli reklamni pano na ulazu u Vodnjan: "SVE DOLAZI ONOME KOJI ZNA ČEKATI"

Po prvi put je postavljen još u studenom, no komunalno je redarstvo tada radove zaustavilo, a Hrvatske autoceste slučaj su prijavile prometnoj inspekciji. Nekoliko tjedana kasnije, stigao je agregat i pano je zasvijetlio, noseći neobičnu poruku "Neuk čovjek se svemu čudi". Agregat je zatim iznenada nestao, da bi se ovih dana ponovno pojavio. Na panou i ovog puta zagonetna poruka...


 
2 min
Maja Jokanović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Po prvi put je postavljen još u studenom, no komunalno je redarstvo tada radove zaustavilo, a Hrvatske autoceste slučaj su prijavile prometnoj inspekciji. Nekoliko tjedana kasnije, stigao je agregat i pano je zasvijetlio, noseći neobičnu poruku "Neuk čovjek se svemu čudi". Agregat je zatim iznenada nestao, da bi se ovih dana ponovno pojavio. Na panou i ovog puta zagonetna poruka...

Ovih je dana ponovno zasvijetlio sporni reklamni pano na samom ulazu u Vodnjan iz smjera Pule.

Podsjetimo, 'slučaj digitalni pano' započeo je još sredinom studenog, kada je uz samu državnu cestu 75 postavljeno betonsko postolje, no prije nego li je zaslon na njega i montiran, vodnjansko je komunalno redarstvo radove zaustavilo, a na društvenim se mrežama uskoro oglasio i sam Grad Vodnjan, rekavši kako je podizanje panoa na ovoj lokaciji nedozvoljeno. Ujedno, objavio je tada Grad, vlasniku parcele u nekoliko su mjeseci zbog nezakonitog nasipavanja poljoprivrednog zemljišta mješovitim materijalom izdane kazne u iznosu od 14 tisuća eura te jedan prekršajni nalog.

Postavljanje panoa u studenom

U priču su se tada uključile i Hrvatske autoceste koje su potvrdile da vlasniku parcele i investitoru nisu izdale suglasnost za postavljanje panoa, ali i da su, zbog protuzakonitog otvaranja izlaza na državnu cestu, slučaj proslijedile prometnoj inspekciji.

Novi agregat

'Neuk čovjek svemu se čudi'

Cijela je priča potom nakratko zamrla, da bi se zatim pretvorila u pravu malu sapunicu. Već nakon nekoliko tjedana, pano je montiran na nosač, a zatim je u njegovo podnožje preko noći  dopremljen agregat za napajanje električnom energijom. Digitalni je zaslon tako krajem siječnja po prvi put zasvijetlio, prikazujući neobičnu poruku u kojoj je pisalo - "Neuk čovjek se svemu čudi".

Može se samo nagađati je li ona bila upućena Gradu Vodnjanu ili sudionicima u prometu koji su se vrlo brzo počeli žaliti na to da im digitalni bilboard odvraća pažnju od vožnje i predstavlja opasnost u prometu.

No, ni ova epizoda nije dugo potrajala. Agregat je tada nestao gotovo jednako brzo kao što se i pojavio, a displej panoa zahvatio je mrak. Do danas!

Pod nosačem se sada iznova nalazi agregat i pano svijetli, a u pauzama između reklama i ovog se puta može pročitati zagonetna poruka - "Sve dolazi onome koji zna čekati".


Foto Istra24

Nastavite čitati

Istra
 

Otpada nikad više, brige nikad manje, a turistička sezona pred vratima. Režemo li granu na kojoj sjedimo?

Masovno bacanje otpada u prirodu dobilo je svoju dionicu i na Caminu Istrianu. Azbestne ploče u zelenoj travi naše su duhovno ogledalo * Imamo i priču o otpadu koji nastaje čerečenjem propalih pulskih tvrtki Istra i Puljanka koje predvodi pogrebnik Predrag Đorđević * Teško se prisjetiti svih pročelnika u mandatu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića. Štoviše, sastav pročelničke ekipe s početka 2022. godine uglavnom je promijenjen. Detaljnije čitajte sutra

Istra
 

Izložba stotinjak predmeta iz svih muzejskih zbirki na kojima je prikazano ljudsko lice od antičkog do suvremenog razdoblja

Najvećim dijelom riječ je o predmetima koje javnost dosad nije imala prilike vidjeti, kao i o novim akvizicijama i recentnijim arheološkim nalazima iznimne vrijednosti. "Ova će nas izložba suočiti s licima naše prošlosti i na taj nam način možda najbolje pokazati budućnost i koliko je važno da njegujemo ostavštinu koju smo dobili u nasljeđe", rekao je na otvorenju porečki gradonačelnik Loris Peršurić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.