Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Predizborna kampanja je gotova, sutra nema politike u našoj butigi

Sutra donosimo priču o poznatom porečkom političaru koji gradi tri luksuzne vile kod Tinjana, o poslovima unutar HEP-a i o obnovi kupališta Stoja * Objavit ćemo, s hrvatskim titlovima (razgovor je vođen na istrovenetskom dijalektu) i ekskluzivni videointervju s legendom automobilizma, rodom iz Motovuna, Mariom Andrettijem


 
2 min
Silvio Forza
Motovun - foto: Wikipedia

Sutra donosimo priču o poznatom porečkom političaru koji gradi tri luksuzne vile kod Tinjana, o poslovima unutar HEP-a i o obnovi kupališta Stoja * Objavit ćemo, s hrvatskim titlovima (razgovor je vođen na istrovenetskom dijalektu) i ekskluzivni videointervju s legendom automobilizma, rodom iz Motovuna, Mariom Andrettijem

Objavili smo danas zadnje predizborne razgovore i to s Gordanom Deranjom, kandidatkinjom koalicije Republika / Fokus u  osmoj izbornoj jedinici i Corradom Dussichem, kandidatom za zastupničko mjesto predstavnika talijanske nacionalne zajednice u Hrvatskom saboru.

S političkom analitičarkom i komunikacijskom stručnjakinjom Ankicom Mamić dotakli smo se mogućih izborni rezultata i postizborng mogućeg scenarija, dok su druge jake teme dana bile komunalne (netko u Puli gradi milijun eura vrijednu stambeno-poslovnu zgradu bez građevinske dozvole, unatoč jutrošnjim prosvjedima uklonjene su dvije ladonje u Mutilskoj ulici u Puli) ili su dolazile iz crne kronike (kriminalci bankrotirali) ili sport (biciklizam i judo).

U 105. godini preminuo je Josip Manolić. Najdugovječniji hrvatski političar, koji je zajedno s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom stvarao HDZ i borio se za formiranje neovisne i suverene hrvatske države, a bio je i drugi hrvatski premijer te obnašao druge visoke dužnosti, 22. ožujka proslavio je svoj 104. rođendan.

Preminuo je i Roberto Battelli, istaknuti političar iz redova talijanske nacionalne zajednice, dugogodišnji zastupnik Talijana iz slovenskog dijela Istre u parlamentu u Ljubljani. Verrà ricordato certamente per il suo acume, la sua saggezza e il suo coinvolgimento attivo, sempre propositivo e ragionato che ha contraddistinto tutto il suo agire politico.

Danas su dnevni urednici bili Leo i Silvio, a sutra s Leonidom portal uređuje Maja.

U rubrici Svijet nekretnina sutra donosimo priču o poznatom porečkom političaru koji gradi tri luksuzne vile kod Tinjana.

HEP-ovi rukovoditelji pod internom provjerom ipak dobili posao odbave opreme za solarnu elektranu 100 kW u Višnjanu, i konačno je raspisan natječaj za radove uređenja kupališta Stoja. Saznat ćete detalje sutra.

Objavit ćemo, s hrvatskim titlovima (razgovor je vođen na istrovenetskom dijalektu) i videointervju s legendom automobilizma Mariom Andrettijem. Rođen u Motovunu, živi u SAD-u, u 84. godini života ispričao nam je puno zanimljivih detalja o svom neponovljivom životu.

Hvala što nas pratite, redakcija portala Istra 24 želi vam laju noć.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.