Kultura

povodom dana grada pule

Rokenrol Antuna Motike u Gradskoj Galeriji: 'Bio je autor prvog hrvatskog stripa'

Motika je i kao slikar i kao pedagog uvijek pomicao granice i kroz nove tehnike i kroz nove izričaje i teme. Posebno se izdvajaju kolaži, naglasila je kustosica izložbe Tina Širec Džodan


 
2 min
Dražen Majić

Motika je i kao slikar i kao pedagog uvijek pomicao granice i kroz nove tehnike i kroz nove izričaje i teme. Posebno se izdvajaju kolaži, naglasila je kustosica izložbe Tina Širec Džodan

S ciljem dodatne prezentacije radova iz opusa Antuna Motike, povodom proslave Dana grada Pule otvorena je izložba tridesetak radova nastalih u različitim fazama Motikinog stvaralaštva. 

- S razlogom je ovu izložbu kao kustosica pripremila Tina Širec Džodan. To je na neki način obitljska stvar jer je upravo njen otac Oto dugogodišnjim trudom najviše pomogao da se Motikin opus vrati u Pulu. Kroz našu internu zafrkanciju došli smo na ideju da Motiku stavimo u kontekst rokenrola, rekao je uvodno voditelj Gradske galerije Eros Čakić.

- Možemo biti ponosni što su ovako kvalitetni radovi dio našeg fundusa i ova izložba je u funkciji daljnje promocije Antona Motike. U fundusu je još dosta neopremljenih radova koji tek čekaju na prezentaciju. Motika je i kao slikar i kao pedagog uvijek pomicao granice i kroz nove tehnike i kroz nove izričaje i teme. Posebno se izdvajaju kolaži. Nadam se da će Antun Motika kao rokenrol zvijezda dobiti svoj "Hall of fame", naglasila je Širec Džodan.

Prisutne je potom u ime gradonačelnika Filipa Zoričića pozdravila pročelnica za kulturu Emina Popović Sterpin

- Izdvojila bi još i podatak da je Antun Motika bio autor prvog hrvatskog stripa. Nadam se da ćemo kroz nekoliko godina pronaći neki veći prostor za prezetnaciju Motikina opusa, rekla je Emina Popović Sterpin.

Izložba čije je otvorenje bilo prilično posjećeno otvorena je do 18. lipnja.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.